Bedrijfspensioen
Vorige

1 van 35

Volgende

Een pensioen van 670.000 euro per jaar

27 juli 2010
Op 20 april 2010 ontplofte een boorplatform van BP in de Golf van Mexico. Gevolg: miljoenen liters ruwe olie vloeiden in zee, met alle gevolgen van dien en de grootste natuurramp tot op heden.
Tony Hayward

Aan het roer van oliemaatschappij BP op dat moment: Tony Hayward. Duidelijk niet de juiste man op de juiste plaats. Eerst bagatelliseerde hij de gevolgen van de ramp met de woorden: ‘de oceaan is erg groot’. Daarna riep hij dat hij ‘zijn leven terug’ wilde en ging hij met zijn zoon een stukje zeilen.

Ontslag

Ondanks er voor hem al een tijdje een ontslag in de lucht hing, gaf Hayward uiteindelijk toch zelf zijn ontslag. Vanaf 1 oktober 2010 wordt hij vervangen door de Amerikaan Bob Dudley.

In tussentijd blijft Hayward een loon van een slordige 7 miljoen euro verdienen, bestaande uit zijn salaris en allerlei bonussen, dit ondanks de BP-aandelen de laatste maanden met 39 procent zijn gedaald.

Vertrekvergoeding

Wanneer hij op 1 oktober 2010 de deur achter zich dichttrekt, krijgt Hayward bovendien 9,6 miljoen euro aan aandelen. Een ‘kleine’ bedanking voor z’n 28 jaar van bewezen diensten.

En daar blijft het niet bij, want vanaf z’n 60ste mag de ex-BP-topman op een pensioen rekenen van ... 670.000 euro per jaar.

(kv) Bron: npr.org / standaard.biz 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook