Zelfstandigen en bijberoep
Vorige

1 van 213

Volgende

Een BV-manager moet vooral "nee" zeggen

BV’s hebben het niet onder de markt. We weten niet half hoe druk ze het hebben. Gelukkig zijn er mensen als Henk Vermeulen. Managers die ‘neen’ zeggen in plaats van de BV. In zijn geval, in de plaats van Sandrine en Stan van Samang.
Henk Vermeulen, manager van ondermeer Sandrine en Stan van Samang
Henk Vermeulen, manager van ondermeer Sandrine en Stan van Samang.

Helmut Lotti liet onlangs weten dat hij weigert om aan bepaalde bladen interviews te geven. Een goed idee?

Een BV die zijn privé-leven totaal uit de pers wil bannen, moet ik teleurstellen: dat zal niet lukken. Wél kan je als publieke figuur de regie in handen nemen en zelf beslissen wanneer je over iets communiceert. Toen Geena Lisa ging scheiden van Coco Jr. hebben we journalisten ingelicht, maar gevraagd om met de publicatie te wachten tot de familie op de hoogte was gesteld. Zo kan het dus ook.

Eigenlijk knapt u het vuile werk voor de BV op. U moet vaak in zijn plaats ‘neen’ zeggen, toch?

Al onze artiesten hebben hetzelfde bericht op hun voice mail: ‘Voor zakelijke en professionele vragen, bel The Entertainment Group’. Dat systeem werkt prima. Als blijkt dat we ‘neen’ moeten zeggen op een voorstel, is het inderdaad aan ons om een beleefd mailtje te sturen. Mensen hebben er geen idee van hoe druk de agenda van een Stan Van Samang is: acteren, repeteren, schrijven, opnemen, vergaderen, een diner voor een goed doel bijwonen ...

Onlangs voerden een aantal artiesten nog actie. Muzikant wordt stilaan een knelpuntberoep, was hun klacht.

Er is een overaanbod. Je moet als artiest top of mind zijn of de mensen vergeten je. Iemand als Sandrine kan pas 100 procent van haar muziek leven als ze de nodige exposure krijgt. Nadat ze met I Feel The Same Way de finale haalde van Eurosong 2008 stond haar agenda plots vol, terwijl ze voordien nauwelijks optredens had. Het is mijn taak als manager om mijn artiesten in beeld te houden. Ik bekijk met hen wat hun doel is en hoe ik hen kan begeleiden om dat te bereiken.

4 november 2009
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte