Werkplek Vorige

1 van 537

Volgende

Een bureau … van houten pallets

Ze worden door stakers massaal verbrand om een kampvuur mee te maken. En da’s zonde, want houten pallets zijn de nieuwste vondst om bureauruimtes origineel in te richten. Het architectenduo MOST Architecture deed het ons voor.

2 februari 2012

Delen

Een pand inrichten met recycleerbaar materiaal, meer hadden ze niet nodig om een origineel concept uit te werken voor de kantoorruimte van het Amsterdamse reclamebureau BrandBase. Het uitgangspunt van hun originele creatie? Houten pallets.

Creatief architectenduo

Jong en creatief is de beste omschrijving van MOST Architecture, het Nederlandse architectenduo Paul Geurts (32) en Saxon-Lear Duckworth (30). Hun eerste samenwerking resulteerde al meteen in een nominatie voor de Prix de Rome 2010, de oudste kunstprijs van Nederland. En dat moet ook het Amsterdamse reclamebureau BrandBase niet ontgaan zijn toen ze hen vroegen hun nieuwe kantoorruimte in te richten.

Contrast

Om tegemoet te komen aan de wensen van reclamebureau BrandBase, hielden ze de ruimte strak en simpel. Neutrale kleuren als beige en gebroken wit moesten samen met de robuuste pallets een leuk contrast creëren.

Maar daar bleef het niet bij. Behalve voor bureaus, gebruikten ze de pallets ook als basis voor zitbanken en om een trap van te maken. Werknemers die sindsdien niet graag meer de trap nemen uit schrik om erdoor te zakken, hebben ongelijk. Een niet-beschadigd pallet kan immers een maximum gewicht van 2.000 kg dragen.

(mw) – Bron: froot.nl  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?