Vorige

1 van 477

Volgende
Volgend artikel:

Deze collega's gingen samen in quarantaine ... op kantoor

Deze collega's gingen samen in quarantaine ... op kantoor

11 januari 2021
op kantoor in quarantaine
De kantine als slaapkamer? Voor de Nederlander Wim was het vier nachten realiteit. Samen met zijn collega’s Leander en Remon ging hij begin december in quarantaine op kantoor, nadat een andere medewerker positief testte op het coronavirus.

Eind vorig jaar kreeg een medewerker van het Nederlandse bedrijf Dutch Deco Finish uit Erp een telefoontje dat iemand uit zijn omgeving, met wie hij recentelijk nog contact had, positief testte op het coronavirus. Na een sneltest bleek hij zelf ook positief te zijn. Omdat Wim, Leander en Remon hem de dagen voordien nog hadden gezien, zagen ze geen andere uitweg dan zelf in quarantaine te gaan.

Dat deden ze niet thuis, maar op kantoor. Remons vriendin heeft namelijk een eigen kapperszaak. Hij wilde het risico niet nemen om ook haar, en al haar klanten te besmetten. Hetzelfde voor Leander, wiens vrouw in de ouderenzorg werkt. Als hij het coronavirus mee naar huis zou nemen, dan zou zijn echtgenote het misschien tot bij de bejaarden brengen. Een risico dat ze absoluut niet wilden nemen.

Slapen in de kantine

Dan maar op kantoor in quarantaine. Ieder kreeg zijn eigen ‘slaapkamer’. Wim legde een matras neer in de kantine, Leander sliep in het kantoor van de bedrijfsleider en Remon in zijn eigen directiekantoor. Maar liefst vier nachten waren de mannen veroordeeld tot elkaar, en een niet al te comfortabele matras.

Werknemers van Dutch Deco Finish in quarantaine op kantoor

Maar ze zagen het zeker niet als straf, want de drie kunnen het perfect met elkaar vinden. Na het werk dronken ze samen gezellig een biertje. Familieleden brachten propere kledij, toiletgerief, slaapspullen en verse maaltijden, die netjes op de oprit werden afgezet. En gelukkig is er een douche in het gebouw.

Terug thuis

Het bedrijf Dutch Deco Finish maakt kunst en decoratie, zoals het grote André Hazes legobeeld dat je misschien al bent tegengekomen op de Dam in Amsterdam. Op het moment dat de drie in quarantaine gingen, werkten ze aan een giraf van 2,80 meter hoog, die voor Kerstmis nog in het buitenland moest geraken. En die deadline hebben ze gehaald.

Na vier nachten op kantoor, konden de heren eindelijk een sneltest doen, om te achterhalen of ze zelf ook besmet waren. Gelukkig testten ze allemaal negatief en konden ze het weekend spenderen met hun gezin.

Werknemers van Dutch Deco Finish in quarantaine op kantoor

(dt/em) - Foto’s: Remon van Zoggel - Video: Omroep Brabant

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16528 andere jobs