Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 531

Volgende

Defensie rekruteert voor Antwerpse kazernes dit jaar meer dan 250 kandidaten

Melissa Dehenau
“Opstaan om 5 uur, leren tot 22 uur.” (Melissa Dehenau, soldaat Bataljon Artillerie)
Bij Defensie is een grote rekruteringsgolf aan de gang. De komende jaren worden voor de vier componenten telkens meer dan 2.000 kandidaten in diverse functies aangeworven, zowel technische als niet-technische profielen en dat binnen gevechts- en gevechtsondersteunende functies. Voor de provincie Antwerpen gaat het dit jaar om 255 rekruten, verspreid over de vijf actieve kazernes in Brasschaat, Tielen, Zwijndrecht, Grobbendonk en Berlaar.

Binnen de provincie Antwerpen gaat het vooral om functies bij de Landcomponent, met nadruk op Para Commando’s, Artillerie, Genie en Logistiek. Maar ook de Luchtcomponent en Marine component bieden heel wat uiteenlopende loopbaanmogelijkheden die binnen het bereik liggen van de Antwerpenaar. En dat voor alle scholingniveaus.

Ruimte om te groeien

De vacatures voor paracommando en bij Artillerie en Genie vragen van de kandidaten een fysieke en mentale inspanning die niet voor de hand liggend is, maar waar tijdens de vorming voldoende ruimte is om te groeien. De 23-jarige Melissa Dehenau beaamt dat. Zij zit momenteel in haar opleiding bij het Bataljon Artillerie in Brasschaat.

“Zowel fysiek als mentaal is het best pittig. Je moet bijvoorbeeld veel pompen en optrekken. Ik had al wel wat conditie gezien ik voetbal speel, maar in het begin lukte mij het toch niet zo goed. Ten slotte heb je als vrouw toch ook een andere spier- en lichaamsbouw. Nu gaat het al wel beter. De opbouw van de fysieke conditie gebeurt gradueel. Je krijgt ruimte om te groeien”, getuigt ze.

“Wij zoeken geen supermensen maar wel mensen die sportief zijn, graag in groep werken en leven, zin hebben voor discipline, flexibel zijn en geen problemen hebben met wapens en weg zijn van huis”, luidt het.

Je mannetje kunnen staan

Stuk voor stuk elementen die Melissa Dehenau aanspraken. “Ik hou van buitenwerk en werken in team. Ook in mijn vorige job, als paardentrainster, werkte ik veel buiten. Maar al van in mijn jeugd droomde ik van een job bij de veiligheidsdiensten, in het leger of bij de politie of brandweer. Het leger was mijn eerste keuze omdat de kans om op buitenlandse missies te gaan en om te gaan met wapens mij enorm aansprak. Daarom heb ik ook gekozen voor Artillerie”, vertelt ze.

“Je moet je er wel van bewust zijn dat je lange dagen klopt, wat niet alleen fysiek maar ook mentaal toch veel van je vraagt. Je staat om 5 uur op en na het ontbijt en het appel starten de lessen die kunnen uitlopen tot 22 uur. Met lessen taktiek, schietoefeningen, sport, dril, leren kaartlezen,... is het best een volgeladen pakket. En zeker als vrouw moet je ook je mannetje kunnen staan. In ons peloton van achttien zijn we met twee vrouwen. Al lukt dat tot nu toe goed”, lacht Melissa. “Het is een kwestie van uzelf tot het uiterste te drijven en dat geeft mij uitdaging.”

(br) - Foto: Bataljon Artillerie 2019 - Meer info: www.werkenbijdefensie.be 

Jobdagen

Binnen de eenheden in de provincie Antwerpen worden binnenkort opendeurdagen georganiseerd.

  • 3 april: logistiek en techniek in Herentals (ism VDAB)
  • 26 juni: in het Bataljon Artillerie in Brasschaat
  • 26 juni: in het Bataljon Genie in Zwijndrecht
  • 29 juni: in het Bataljon Parachutisten in Tielen

Meer info: www.mil.be/nl/evenementen 

18 juli 2016
  • Jobs voor Defensie
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook