Tijdskrediet
Vorige

1 van 50

Volgende

Deeltijds werkende vrouwen willen liever helemaal thuisblijven

8 maart 2011
Bijna 40 % van de vrouwen zegt dat haar leven te druk is, dat ze zichzelf voorbij holt. Dat blijkt uit het Vrouwen- en Mannenrapport van Fé en geldt meer voor vrouwen met inwonende kinderen (48 %) dan voor vrouwen zonder in huis wonende kinderen (23 %).
Huisvrouw

Ruim 1 op 4 van de deeltijds werkenden wil graag helemaal thuisblijven als het financieel mogelijk zou zijn. Voltijds werkenden willen veel minder helemaal thuisblijven (ruim 1 op 10).

En opvallend. Vrouwen die ontevreden zijn over de taakverdeling thuis willen beduidend vaker een interessantere jobinhoud, meer verantwoordelijkheid op het werk en willen meer verdienen dan de overige vrouwen.

Waarom gaan vrouwen deeltijds werken?

Om meer tijd te hebben voor hun (klein)kinderen zo blijkt. Voor bijna de helft van de vrouwen is dat de reden. Om meer tijd te hebben voor zichzelf scoort ook hoog (19 %), en 6 % doet het voor haar partner. Bijna 1 op 5 van de vrouwen werkt deeltijds omdat voltijds niet kan in haar huidige functie.

Waarom werken de vrouwen deeltijds, en niet hun partner? 40 % van de vrouwen doet dit omdat haar partner niet kan of wil deeltijds werken, 10% omdat ze minder verdiende dan haar man.

Uiterlijk en ambitie

En dan nog een leuke om mee af te sluiten: er bestaat een verband tussen uiterlijk en ambitie. Vrouwen voor wie hun uiterlijk van belang is, hebben meer ambitie.

  • 22 % van de vrouwen die hun uiterlijk onbelangrijk vinden, zegt geen ambities te hebben op werkvlak.
  • 28 % van de vrouwen die hun uiterlijk onbelangrijk vinden, zegt alles bereikt te hebben wat ze wilde.

(mr) - Het Vrouwen- en Mannenrapport van Fé is een representatief onderzoek bij 3.200 Belgische vrouwen en mannen tussen 18 en 75 jaar, in opdracht van rekruteringsbedrijf Unique naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook