Aangeboden door ZNA

“De werk-privébalans zit goed én je maakt mee het verschil voor de patiënt”

15 september 2022
Om medewerkers geëngageerd en gemotiveerd te houden, biedt ZNA heel wat doorgroeimogelijkheden in een boeiende werkomgeving. Daarnaast zet de organisatie sterk in op het welzijn van de werknemers. “Bij de welzijnscoaches kan je altijd terecht voor een vertrouwelijk gesprek”, zegt stafmedewerker Sofie De Peuter.

Patiëntgerichtheid, samenwerking, respect en professionaliteit: het zijn de belangrijkste waarden voor wie aan de slag gaat bij ZNA. De organisatie streeft naar een vijfsterrenkwaliteit voor patiënt én werknemer. En dat merken de mensen die er aan de slag zijn. “Er wordt naar ons geluisterd”, zegt Nancy Haeseldonckx. Zij is medisch laboratoriumtechnoloog en koos enkele jaren geleden bewust voor ZNA als werkgever.

“Voorheen was ik aan de slag in de privésector, maar mijn gevoel binnen het ziekenhuis was meteen beter.” Behalve de goede afspraken en de sfeer onder collega’s, haalt Nancy ook de betere voorwaarden en duidelijke werkuren aan.

Uitgebreide opleiding

Jan Block, teamleider housekeeping, werkt zeven jaar bij ZNA. Hij is het beste bewijs dat een medische achtergrond geen noodzaak is om bij de organisatie een carrière uit te bouwen. Jan is kok van opleiding en werkte vervolgens als verantwoordelijke in de privésector, om uiteindelijk als teamleider housekeeping aan de slag te gaan bij ZNA. Zijn functie, waarbij hij leiding geeft én coacht, omschrijft hij als zeer uitdagend en divers. “We sturen de schoonmaakploegen aan, zorgen dat het linnengoed en de werkkledij aanwezig zijn, staan in voor bevoorrading, interne verhuizen, de ophaling van afval en het beheer van de vergaderzalen … Een heel breed takenpakket”, glimlacht Jan. “Eigenlijk passeert alles wat in het ziekenhuis wordt aangeleverd, van het kleinste infuus tot allerlei grotere materialen, door onze handen.”

Werken in het team van Jan is dus uitdagend én een hele verantwoordelijkheid tegelijk. “Wie bij ons aan de slag gaat, krijgt een uitgebreide opleiding”, duidt hij. “Binnen housekeeping speel je een belangrijke rol. Hoe moet ik een labo poetsen? Of een operatiekwartier? Waar hoort welk infuus? In de eerste maanden volgen we je van heel nabij op.”

Opleiding: het woord is gevallen. Hoe belangrijk is dat binnen ZNA? “Je krijgt alleszins veel kansen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen”, zegt Sofie De Peuter. Zij legde de voorbije jaren een boeiend traject af. In 2004 startte ze als medewerker in de apotheek, om zich vervolgens om te scholen tot verpleegkundige. Sofie behaalde in 2013 haar bachelordiploma, startte als verpleegkundige, begon een jaar later aan haar masteropleiding en ging uiteindelijk in 2018 aan de slag als stafmedewerker documentbeheer. Daarna groeide ze door tot stafmedewerker patiëntenzorg.

Ook aan de slag bij ZNA? Ontdek hier alle vacatures
ZNA-collega's

Groepsgevoel

Zowel verticaal als horizontaal doorgroeien behoort bij ZNA tot de mogelijkheden. “Het is één van de voordelen aan werken binnen een grote organisatie als de onze”, pikt Jan Block in. “Je werkt op elke afdeling ook als team. Het groepsgevoel is sterk aanwezig. Je goed in je vel voelen, is bij ZNA een belangrijke pijler.”

Martine Ruthgeerts is een goed voorbeeld van hoe je binnen de organisatie diverse uitdagingen aan kan gaan. Ze begon in 2001 als psychiatrisch verpleegkundige op de kinder- en jeugdpsychiatrie. Enkele jaren geleden zette ze de stap naar de eenheid voor psychiatrische spoedinterventies (EPSI). “De voornaamste taak bij mensen die opgenomen zijn in op de crisisdienst psychiatrie, is het in contact gaan met de patiënt door middel van gesprekken. Hierbij kijken we samen met de patiënt wat er nodig is om terug in zijn eigen kracht te komen”, duidt Martine.

“Doorheen de jaren is het werk wel veranderd. We staan nu meer naast de patiënt. Net om mee te zijn met alle veranderingen, voorziet ZNA een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden. Het maakt dat de patiënt steeds de best mogelijke zorg krijgt.”

Welzijn

“En belangrijk: de werk-privébalans zit sowieso goed”, stipt Nancy nog aan. “En ja, ik ben trots om laborante te zijn binnen ZNA. Je maakt mee het verschil voor de patiënt en dat maakt de job alleen maar interessanter.”

Dat ZNA inzet op het welzijn van de werknemers, willen Sofie, Jan, Martine en Nancy nog benadrukken. “Denk aan welzijnscoaches waar je terecht kan voor een vertrouwelijk gesprek rond jouw welzijn of voor een coachingtraject rond stress en burn-out”, zegt Sofie. Al zijn het evengoed de ‘kleine’ zaken die mee het verschil maken. “Een kampioenschap telefoonwerpen (met kapotte telefoons), een barbecue voor het personeel, ijsjes bij warm weer… Die kleine initiatieven bewijzen dat de organisatie belang hecht aan haar werknemers”, besluit Jan.

Word jij de nieuwe collega van Sofie, Jan, Martine en Nancy? Ontdek hier alle vacatures
ZNA:
    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'ZNA' jobs meteen in je mailbox.