Het loon van...
Vorige

1 van 743

Volgende

De top 8 van rijkste sterren

28 november 2018
De onbekende telecom-magnaat Carlos Sim voert de lijst van miljardairs aan. Maar welke celebrities mogen zich ook tot die categorie rekenen?
Giorgio Armani Giorgio Armani

Sommige sterren hebben een naam als een klok. En dat levert hen een aardige duit op. Forbes maakte een lijstje van celebs die zich ondanks de crisis miljardair mogen noemen.

 1. Giorgio Armani (geschat fortuin in 2009: 2 miljard euro)
  De Italiaanse ontwerper brengt niet alleen kleren aan de man, maar ook parfums, uurwerken en zelfs allerlei spulletjes voor in huis. Er zijn ook Armani hotels. En dat allemaal zonder een diploma op zak. Armani studeerde twee jaar geneeskunde, maar stopte en nam een baantje als verkoper aan.
 2. Richard Branson (1,8 miljard euro)
  Nog een selfmademan. De beroemde eigenaar van Virgin, lanceerde in maart vorig jaar V Australia Airlines. Ook andere zaakjes van Branson groeien nog. Nooit verlegen om een stunt, opperde hij het plan om van zijn twee privé-eilanden in de Caraïben het Mekka van hernieuwbare energie te maken.
 3. Michael Bloomberg (1,3 miljard euro)
  Ook in New York sloeg de financiële crisis genadeloos toe. Dat belette niet dat de burgemeester van deze metropool er nog steeds warmpjes in zit. Hij is de oprichter van Bloomberg LP, een bedrijf dat financiële software en data verhandelt. Het omvat ook een nieuwsagentschap en andere media. Bloomberg bezit 88 procent van het bedrijf.
 4. Steve Jobs (2,5 miljard euro)
  De topman van Apple kampte met medische problemen en dat liet zich voelen in de aandelenkoers van het bedrijf. De aandelen zakten 50 procent gedurende de laatste zes maanden.
 5. Ralph Lauren (2 miljard euro)
  Deze Amerikaanse ontwerper zit er even warmpjes in als zijn Italiaanse collega,Giorgio Armani. Toch is zijn fortuin met 1,2 miljard geslonken nu luxekledij minder in trek is. Hij verkocht in 1994 28 procent van zijn bedrijf en kreeg daar 101 miljoen euro voor.
 6. George Lucas (2,2 miljard euro)
  De legendarische regisseur van Star Wars, voegde een nieuwe Indiana Jones-film aan zijn palmares toe. The Kingdom of the Crystal Skull bracht in 2008 zo’n 573 miljoen euro op. Lucas zag daar pas centen van zodra de film meer dan 290 miljoen euro in het laatje bracht.
 7. Steven Spielberg (2,2 miljard euro)
  Net als zijn collega George Lucas verdiende hij een flinke duit aan de recentste Indiana Jones-film.
 8. Oprah Winfrey (1,9 miljard euro)
  De Amerikaanse kondigde aan dat ze een punt achter haar talkshow zet. De laatste aflevering wordt uitgezonden in september 2011. De Oprah Winfrey Show wordt in 144 landen uitgezonden en lokt wekelijkse 44 miljoen Amerikaanse kijkers. Ze heeft ook haar eigen magazine en een filmmaatschappij.
     

(ks)  &nbsp&nbsp&nbsp

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook