Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 841

Volgende

De man van Katja van Putten helpt in haar succes

1 februari 2010
Elke week gaat Jobat op zoek naar de man achter een bekende vrouw. Deze week is dat Lieven Peelman, de partner van Katja van Putten. Hij is wijnhandelaar, zij runt een communicatiebureau voor en door vrouwen: Fé.
Katja van Putten en haar man, Lieven Peelman
Katja van Putten en haar man, Lieven Peelman.

Er wordt veel gezegd over mannen en hun ego. Heb je het er soms moeilijk mee dat Katja meer in de schijnwerpers staat?

Ik ben fier een vrouw te hebben die zo ver geraakt is in het leven. Op feestjes wordt Katja al eens sneller aangesproken omdat ze regelmatig in de media komt. In het begin was dat een beetje onwennig voor mij, maar intussen kennen we elkaar al vier jaar. Ik ontmoette Katja toen ze aan de top van haar carrière stond. Maar ik heb me nooit afgevraagd of ik wel een carrièrevrouw wou. Ook dat ze al kinderen had, speelde voor mij geen rol.

Er komt toch wat bij kijken als je er ineens een heel gezin bijkrijgt.

Ik heb er wel op voorhand over nagedacht hoe dat zou verlopen. Want ik heb zelf ook lange werkweken. Dat we een nieuw samengesteld gezin zijn, is daarom eigenlijk een voordeel. Katja heeft twee kinderen uit haar vorige huwelijk. Zelf heb ik geen kinderen. Tijdens de drie en halve dagen dat we ‘kinderloos’ zijn, werken we heel hard. De dagen dat de kinderen hier wel zijn, maken we tijd voor het gezin.

Vind je dat je Katja helpt in haar professionele succes?

Toch wel. Ik probeer thuis veel op te vangen. Ik ben heel veel de baan op voor prospecties en klantenbezoeken. Daarna moet ik offertes maken, maar dat kan ik perfect thuis doen. Ik denk dat het veel gemakkelijker geworden is dan tien jaar geleden. Toen stonden we nog niet zo ver in onze carrière.

Helpt het dat jullie mekaar pas hebben leren kennen toen jullie carrières al op de rails stonden?

Waarschijnlijk wel. We wisten allebei al goed wat we wilden, ook op professioneel gebied. Op je dertigste ligt dat anders. Tien jaar geleden bouwde Katja haar carrière nog niet sterk uit. Ze had toen een zaak met haar toenmalige partner. Intussen runt ze zelf een succesvol bureau. Ik verwacht dus niet dat ze elke avond vroeg thuis is. Omgekeerd kan ook. De wijnhandel gaat vanavond dicht om zes, daarna geef ik nog een degustatie ...

Help je in het huishouden?

Absoluut. Stofzuigen is toch niet uitsluitend een vrouwenjob? Dat is een gezinsjob. Ik begrijp niet dat sommige mannen zeggen: als mijn vrouw de was niet doet, loop ik wel met vuile onderbroeken rond. Bij ons zijn de taken simpel verdeeld. Katja doet de was, ik doe de strijk. Op tijd en stond moet er ook eens niet gewerkt wordt. Als Katja op zondag nog een verslag moet afwerken zeg ik: ‘Oké maar we gaan eerst twee uur wandelen om de batterijen op te laden.’

Zou je ooit een stap achteruit zetten voor Katja’s carrière?

Waarom niet? Op voorwaarde dat ik financieel niet te afhankelijk van haar zou worden. Maar stel dat Katja financieel gezien een grote stap vooruit kan maken en dat ik daarvoor wat moet inleveren: geen probleem. Wij hebben allebei onze job en ons loon. Of er nu 200 euro meer van Katja komt of 200 euro meer van mijn loon, daar ben ik echt niet mee bezig.

(ks) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook