Vorige

1 van 561

Volgende
Volgend artikel:

Gaan bedrijven aanwerven in 2021?

De Lijn Technics: het kloppende hart van De Lijn

26 september 2019
Bij De Lijn Technics werk je aan voertuigen, spoorinfrastructuur, tractiestations of gebouwen. Technici zijn er actief als onderhoudsmedewerker, koetswerkhersteller, expert technicus, tekenaar, deskundige (elektriciteit, elektronica-mechanica, traminfrastructuur) of projectingenieur. Ruben (22) is technicus bij De Lijn in Brugge, Glenn (45) is hoofd service Voertuigen-Tram in Zone West. Ze werken allebei vanuit het kloppende hart van De Lijn.

Ruben werkt in het onderhoudscentrum van Brugge, waar hij vooral pannes en kleinere defecten aan bussen oplost. Ook onderhoud hoort erbij. “Het onderhoudscentrum brengt elke dag wel een nieuwe uitdaging: afwisseling genoeg”, lacht hij.

Zijn collega Glenn staat als hoofd service Voertuigen-Tram mee in voor veilige en betrouwbare voertuigen in ‘zijn’ zone. “Mijn kinderen zijn regelmatige gebruikers van De Lijn. Die zijn trots dat hun papa bij De Lijn zorgt voor veilige tramvoertuigen.”

Doorgroeimogelijkheden

“De Lijn Technics biedt je heel wat doorgroeimogelijkheden. De Lijn investeert in een groenere vloot”, zegt Ruben. “Daardoor zullen we steeds meer elektrische bussen op de weg zien. Zowel de oudere garde als nieuwe medewerkers bij De Lijn kunnen zich daarom omscholen van technicus naar elektronicus”.

Glenn beaamt: “Als technicus maken we het je mogelijk om door te groeien naar één van onze expertisecentra.”

Lerend bedrijf

“Bij de Lijn Technics luidt het motto: Samen sleutelen aan de toekomst”, benadrukt Glenn. “Dat doen we als team, voor elk aspect van De Lijn Technics. De weg van een belerend naar een lerend bedrijf zijn we met zijn allen ingeslagen. Het is ook onze ambitie om een voortrekker te worden in Vlaanderen in het segment van grote elektrische voertuigen.”

Verandering brengt altijd ook wat aanpassen met zich mee. “Maar zeker met nieuwe collega’s erbij, zien we het helemaal zitten”, zegt Ruben.

Geïnteresseerd in een job bij De Lijn?
Surf dan naar delijn.be/jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17356 andere jobs