Waar vind ik jobs? Vorige

1 van 459

Volgende

De Lijn Technics: het kloppende hart van De Lijn

Bij De Lijn Technics werk je aan voertuigen, spoorinfrastructuur, tractiestations of gebouwen. Technici zijn er actief als onderhoudsmedewerker, koetswerkhersteller, expert technicus, tekenaar, deskundige (elektriciteit, elektronica-mechanica, traminfrastructuur) of projectingenieur. Ruben (22) is technicus bij De Lijn in Brugge, Glenn (45) is hoofd service Voertuigen-Tram in Zone West. Ze werken allebei vanuit het kloppende hart van De Lijn.

26 september 2019

Delen

Ruben werkt in het onderhoudscentrum van Brugge, waar hij vooral pannes en kleinere defecten aan bussen oplost. Ook onderhoud hoort erbij. “Het onderhoudscentrum brengt elke dag wel een nieuwe uitdaging: afwisseling genoeg”, lacht hij.

Zijn collega Glenn staat als hoofd service Voertuigen-Tram mee in voor veilige en betrouwbare voertuigen in ‘zijn’ zone. “Mijn kinderen zijn regelmatige gebruikers van De Lijn. Die zijn trots dat hun papa bij De Lijn zorgt voor veilige tramvoertuigen.”

Doorgroeimogelijkheden

“De Lijn Technics biedt je heel wat doorgroeimogelijkheden. De Lijn investeert in een groenere vloot”, zegt Ruben. “Daardoor zullen we steeds meer elektrische bussen op de weg zien. Zowel de oudere garde als nieuwe medewerkers bij De Lijn kunnen zich daarom omscholen van technicus naar elektronicus”.

Glenn beaamt: “Als technicus maken we het je mogelijk om door te groeien naar één van onze expertisecentra.”

Lerend bedrijf

“Bij de Lijn Technics luidt het motto: Samen sleutelen aan de toekomst”, benadrukt Glenn. “Dat doen we als team, voor elk aspect van De Lijn Technics. De weg van een belerend naar een lerend bedrijf zijn we met zijn allen ingeslagen. Het is ook onze ambitie om een voortrekker te worden in Vlaanderen in het segment van grote elektrische voertuigen.”

Verandering brengt altijd ook wat aanpassen met zich mee. “Maar zeker met nieuwe collega’s erbij, zien we het helemaal zitten”, zegt Ruben.

Geïnteresseerd in een job bij De Lijn?
Surf dan naar delijn.be/jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?