Vorige

1 van 114

Volgende
Volgend artikel:

Limburger gaat nog altijd met de auto naar het werk

De helft kan bedrijfswagen niet betalen

12 augustus 2019
De bedrijfswagen ontsnapt niet aan de crisis. Meer dan de helft van de werknemers met een bedrijfswagen voelt dat er beknibbeld wordt op ...
Bedrijfswagens

De bedrijfswagen ontsnapt niet aan de crisis. Meer dan de helft van de werknemers met een bedrijfswagen voelt dat er beknibbeld wordt op het favoriete extralegale voordeel. Chauffeurs moeten vooral langer met dezelfde bedrijfswagen blijven rijden, al kan die maatregel wel op heel wat begrip rekenen. Maar dit is de enige maatregel.

Dat blijkt uit een onderzoek van Jobat en onderzoeksbureau Profacts.

Naast langere looptijden besparen bedrijven ook op het wagenpark door het aanbod in te perken of door voertuigen uit een lagere prijsklasse aan te bieden.

“Contractverlengingen gebeuren vaak op vraag van de leasingmaatschappijen zelf”, reageert Joost Kaesemans van Febiac. “Die verliezen momenteel veel geld aan wagens die einde contract zijn en moeten verkocht worden op een ingestorte tweedehandsmarkt. Maar ook je werkgever kijkt naar zijn centen. Alles waarop bespaard kan worden, passeert daarbij de revue, dus ook de firmawagens.”

Toch blijft de bedrijfswagen voor heel wat werknemers een statussymbool. Veelzeggend is dat de helft van wie met een bedrijfswagen rijdt zich in een wagen nestelt die hij zich privé niet kan veroorloven.

Voor die ‘droomwagen’ schuiven we de zorg voor het milieu overigens graag even aan de kant. Het bewijs: twee derde van de respondenten kon kiezen voor een ecologische wagen. Slechts een derde van hen hapte toe.

Vier op tien werknemers zeggen meer kilometers af te malen sinds ze over een bedrijfswagen beschikken. Privégebruik is daarbij een van de grootste oorzaken.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15091 andere jobs