De beste en slechtste jobs van 2010

De jobmarkt ziet er ook voor dit jaar niet rooskleurig uit. Ben je toch op zoek naar een nieuwe job? Wees dan selectief …

26 september 2013

Delen

job computer

Careercast publiceerde de beste en slechtste jobs voor dit nieuwe jaar in het Job Rated Report. Rekening houdend met vijf criteria werden 200 verschillende jobs van ‘goed’ naar ‘slecht’ geordend. Hiervoor werden de stressfactor, de werkomgeving, de fysieke last, het inkomen en de groeikansen van verschillende banen gemeten.

De beste jobs blijken over het algemeen van een hoog opleidingsniveau. Zijn cijfers en computers je specialiteit? Dan zit je volgens het Job Rated Report alvast veilig. Jobs waarin je je kan uitleven op statistieken of software zijn namelijk dé beste jobs in 2010. Actuaris bekleedt de eerste plaats, gevolgd door software ingenieur en computersysteemanalist.

Liever geen bits en bytes

Hou je niet echt van cijfers, bits en bytes? Niet getreurd. Biologen hebben volgens het lijstje de vierde beste job. De grootste verrassing staat een plaatsje lager. Als we de onderzoekers mogen geloven, hebben geschiedkundigen de vijfde beste baan voor 2010.

Ben je een waaghals, een eenzaat of een natuurliefhebber? Dan kan je opteren voor een baan waaruit de gemiddelde werknemer geen plezier zal halen. Door lange shifts met hoge risico’s is een baan als arbeider op een booreiland de minst favoriete job van 2010. Houthakker, metaalarbeider, taxichauffeur en vuilnisophaler zijn andere beroepen uit het lijstje van slechtste jobs.

(ab)  &nbsp&nbsp

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?