De 10 meest bizarre jobs ooit

Van sommige jobs weten de meeste mensen het bestaan niet eens af. Er zijn nu eenmaal beroepen die minder voor de hand liggen dan 'postbode', 'kantoorbediende' of 'dierenarts'. Een overzicht van de meest bizarre jobs ter wereld waar jij misschien zelfs nog nooit van had gehoord.
#

1. Kledingontwerper voor … Barbie

Je hebt het je wellicht nog nooit afgevraagd, maar de kleren van Barbie en Ken worden wel degelijk door iemand ontworpen. Ongeveer dertien jaar geleden kwamen een aantal kledingontwerpers van Mattel naar de modeschool in Los Angeles en boden ze Lily Martinez een baan aan. Sindsdien beslist zij iedere lente en herfst samen met haar team welke outfits Barbie de komende maanden zal dragen.

2. Skipisteschilder

James Niehues is een schilder die skipistes in kaart brengt. De pistekaarten van ongeveer 75 procent van de grootste skigebieden zijn van zijn hand. Hoeveel hij hieraan verdient, hangt af van de grootte van het skigebied, de moeilijkheid ervan en de tijd die hij erin moet steken om het gebied te schilderen. Wanneer hij een opdracht krijgt, vliegt hij over de locatie en maakt hij zowel close ups als een algemeen beeld met zijn fototoestel. Dan gaat hij aan de slag met topografische kaarten en maakt hij een sketch met alle schaduwen, bomen en gebouwen erop.

3. Treinduwer

In Japan is 'treinduwer' een perfect normale job. Om hun treinen zo vol mogelijk te krijgen, huren sommige treinstations medewerkers in die passagiers letterlijk de trein induwen. Aangezien mensen vaak niet vrijwillig als sardientjes willen opschuiven, komen deze treinduwers regelmatig handig van pas.

4. Hondenpoepopruimer

Voor Amerikaan Jacob D'Aniello van DoodyCalls is het een goede zaak dat de meeste mensen het maar niets vinden om hondenpoep op te ruimen. Zijn bedrijf DoodyCalls is namelijk gespecialiseerd in het opkuisen van … hondenpoep! Vorig jaar draaide DoodyCalls een omzet van maar liefst 3,6 miljoen euro, wat overeenkomt met zo'n 6,6 miljoen opgeruimde hondendrollen.

5. Honden-en kattenvoertester

Simon Allison verdient zijn brood door honden- en katteneten uit te testen. Van hondenkoekjes tot blikvoeding, hij proeft het allemaal én vindt het nog lekker ook. Als 'senior food technologist' bij Marks & Spencer onderzoekt hij de kwaliteit van hun dierenvoedsel. Zijn favoriet? Het organische luxe kipgerecht met groenten voor katten.

6. Karaoke taxichauffeur

Taxichauffeur Joel Laguido uit Washington moedigt zijn klanten aan om tijdens zijn taxirit zélf te zingen in plaats van de radio al het werk te laten doen. Op de achterkant van de voorste autozetels installeerde hij twee schermen en een microfoon, waardoor zijn klanten zich volledig kunnen laten gaan in zijn 'Karaoke Taxi'. Er bestaan ergere manieren om je werkdag door te brengen.

7. Dobbelsteeninspecteur

In sommige casino's worden dobbelsteeninspecteurs ingeschakeld om gesjoemel tegen te gaan. Ze onderzoeken onder meer of cijfers op de juiste plaats staan en of de dobbelsteen wel echt vierkant is. Als dat niet het geval is, worden de dobbelstenen vernietigd of gemarkeerd en verkocht.

8. Zeemeermin

Uit ons artikel 'Bizarre job: professionele zeemeermin' blijkt dat sommige mensen door het leven gaan als 'professionele zeemeermin'. In de zoetwaterbronnen van het Weeki Wachee Springs State Park (VS) worden namelijk iedere dag shows gegeven waarin menselijke zeemeerminnen de hoofdrol spelen. En die job is niet zo gemakkelijk als het lijkt: ‘Je moet echt zwemmen alsof je maar één been hebt in plaats van twee. Daarnaast mogen mensen absoluut niet denken dat je onder water in de problemen zit.'

9. Golfbalduiker

Op veel golfterreinen staat er wel een waterhindernis zoals een klein meertje om het wat moeilijker te maken voor de golfer. En met succes: duizenden golfballen van minder ervaren én ervaren golfers belanden zo wekelijks in het water. Om de ballen opnieuw uit het water te krijgen, huren sommige golfclubs duikers in om ze op te duiken. Wellicht iets minder fantastisch dan duiken in het Groot Barrièrerif in Australië.

10. Vogelverschrikker

Niet elke vogelverschrikker bestaat uit wat stro, houten stokken en versleten kledij. In het Engelse Norfolk hebben ze namelijk de 22-jarige pas afgestudeerde Jamie Fox ingeschakeld om de klus te klaren. Gewapend met zijn ukelele, sketchboek en een aantal podcasts probeert hij het beste te maken van wat sommigen wellicht 'de saaiste job ter wereld' vinden.

(nm) 

8 november 2012
Anderen bekeken ook