Vorige

1 van 474

Volgende
Volgend artikel:

'Rubber ducking': dé oplossing voor al je problemen

Crisis creëert roddeltantes

4 december 2009
De crisis maakt de tongen los op de werkvloer, zeker als het is om kwaad te spreken over collega’s. De concurrentie voor een job verandert veel werknemers in roddeltantes.
roddelen

De recessie zorgt niet alleen voor talloze ontslagen, maar vuurt ook het roddelcircuit aan onder de overblijvers. Op de werkvloer wordt er meer dan ooit kwaadgesproken over de concurrentie, de collega’s dus.

Volgens een onderzoek van de Society for Human Resource Management zegt 54 procent van de HR-managers dat ze een toename zien in geroddel of geruchten over ontslagen door de slechte economische toestand. Bovendien betrappen ze sinds de crisis een kwart meer medewerkers op afluisteren.

Er staat meer op het spel

Zo blijven werknemers rondhangen bij vergaderzalen om gesprekken over eventuele ontslagen op te vangen. “Door al de werkloosheid neemt de onzekerheid over toe. Het roddelen wordt erger omdat er meer op het spel staat”, zegt Sam Chapman, auteur van ‘The No Gossip Zone’.

Zelf staat Chapman aan het hoofd van communicatiebureau Chicago’s Empower Public Relations. Hij probeert zijn bedrijf roddelvrij te houden, onder andere door zijn medewerkers aan te moedigen de persoon waarover ze roddelen aan te spreken en hun kwaadsprekerij te bekennen.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16393 andere jobs