Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 566

Volgende

Covid-19 geeft digitalisering een duw

Covid-19 digitalisering
Covid-19 plaatst digitalisering hoog op de agenda van Belgische leidinggevenden. Digitale jobs in security en IT zetten hun opmars verder. En talent pools zwermen uit over heel de wereld.

‘Het grootste digitale experiment ooit’, zo omschreef marketingexpert Steven Van Belleghem de coronapandemie en de bijhorende lockdown. Bedrijven en werknemers kozen massaal voor webmeetings en zetten meer in op e-commerce.

En die weg naar digitalisering wordt verdergezet. Uit een rondvraag van rekruteringsbureau Robert Half bij meer dan 300 Belgische leidinggevenden blijkt dat één bedrijf op drie meer prioriteit wil geven aan e-commerce en digitale transformatie.

Ter bevestiging van deze bevinding zag Robert Half de voorbije weken trouwens een toename in de vraag naar technische profielen, zoals security consultants en IT audit managers. Veel bedrijven zijn hun IT-infrastructuur en online mogelijkheden aan het verbeteren of uitbreiden, als reactie op de veranderende vraag van klanten.

Een (nieuwe) job in ICT? Deze bedrijven zijn momenteel op zoek...

Werken op afstand

Naast de digitale plannen heeft de pandemie een aantal noodzakelijke veranderingen met zich meegebracht op vlak van waar, hoe en wanneer bedrijven en hun medewerkers werken. Zo blijkt uit het onderzoek van Robert Half dat 27 procent van de managers in België momenteel de noodzaak ziet om bestaande functies te herdefiniëren als direct gevolg van Covid-19.

Nu bedrijven verandering willen omarmen en meer veerkrachtige, flexibele en wendbare arbeidskrachten aantrekken, wordt ook de talent pool een pak groter. “Talent pools over heel de wereld zijn plotseling uitgebreid, omdat veel bedrijven ontdekt hebben dat ze effectief kunnen werken met werknemers op afstand”, stelt Joël Poilvache, Director bij Robert Half.

Voor sommige bedrijven betekent dit, volgens hem, dat bestaande werkkrachten met belangrijke vaardigheden geheroriënteerd kunnen worden om snel bedrijfskritieke rollen te vervullen. “Voor andere bedrijven hebben nieuwe werkpatronen en de veranderende eisen van de klant er dan weer toe geleid dat er plots een tekort aan vaardigheden is ontstaan”, merkt Poilvache op. “En dan met name voor rollen in digitale transformatie en e-commerce.”

(William Visterin)

23 september 2020
  • Jobs voor ICT
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook