Coördinator hoteldiensten, een verrassende job bij de overheid

16 april 2009
‘Hoteldiensten’, het klinkt wat verwarrend. En denk nu niet dat het OCMW van Leuven van plan is om zich op de horecamarkt te storten. Het is een ondersteunende dienst die zich situeert tussen de technische dienst en de aankoopdienst, en die drie opdrachten heeft: het onderhouden van gebouwen, de linnen- en wasservice en de maaltijden. Aan het hoofd staat Sheila Galle. “Ik ben zelfstandige geweest in de horeca, en ook vier jaar de catering georganiseerd in de studentenrestaurants van de K.U.Leuven. Dat heeft een goede basis gelegd voor mijn werk bij het OCMW. Ik ben nu vier jaar coördinator van de hoteldiensten, een job die eerder toevallig kwam aangewaaid. Mijn voorganger viel plotseling uit, en toen ik dat van een kennis vernam, heb ik zelf de stap gezet naar het OCMW. Ik heb hem drie jaar vervangen, en vorig jaar deed ik mee aan het examen voor een vast contract.”
coördinator hoteldiensten overheid
Naam: Sheila Galle (46)
Werkplek: OCMW Leuven
Brutoloon: 2400 euro

‘Minder concurrentie op de werkvloer’

Als zelfstandige horeca-uitbater, met een tussenstap naar de K.U.Leuven, bij het OCMW terechtkomen. Was dat een cultuurschok? “O, dat viel best mee”, zegt Galle. “Ik heb me het meest moeten aanpassen aan de procedures die bij een openbaar bestuur horen. Je moet een bepaalde hiërarchie volgen; er komt veel overleg bij komen. Daar heb ik leren mee werken, nadat ik in het begin wel een paar keer het deksel op de neus heb gekregen (lacht).”

Dat ze als ‘buitenstaander’ en door haar ervaring als zelfstandige een deel zakelijk denken in de dienst heeft binnengebracht, ziet Galle als een groot pluspunt. “Ik ben blij dat ik zo mijn bijdrage kan leveren aan een grotere efficiëntie van het OCMW. Noem dat gerust maatschappelijke dienstverlening.” Galle moet zich met een heel breed gamma van taken bezighouden. Boeiend en afwisselend, maar soms ook best ingewikkeld, lacht ze.

“Ik kom met allerlei soorten mensen in contact. Ik leg mijn oor te luisteren bij de bewoners van onze woon- en zorgcentra en de bezoekers van de dienstencentra, maar ik moet even goed onderhandelen met de verpleging en de directies.”

Er zijn dagen dat Sheila Galle haar bureau bijna niet inkomt, omdat ze altijd wel ergens te velde is. “Ik bezoek de keukens, de onderhoudsploegen, er zijn vergaderingen enzovoort. Alleen ter plekke krijg ik een goed beeld van wat de bewoners willen.” Zij vindt dat je de dienstverlening die zij coördineert, niet mag onderschatten. “Uiteindelijk gaat het om het welzijn van de bewoners in onze woon- en zorgcentra. Ze hebben recht op goede maaltijden en een propere woonomgeving. Het grijpt rechtstreeks in op hun dagdagelijkse leven.”

Sheila Galle prijst zich gelukkig met haar afwisselende, dienstbare baan en haar fijne collega’s. Vooral zij geven haar de nodige brandstof om dit werk nog vele jaren te doen. “Bij de overheid is de concurrentie op de werkvloer toch iets minder groot dan in de privé. Ik voel me dan ook heel erg verbonden met het OCMW, en ik wil me nog lang inspannen om mijn dienst optimaal te laten draaien, in dienst van de mensen.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16163 andere jobs