Werkplek
Vorige

1 van 574

Volgende

Cool! Werken in een bubbel

Weg met die saaie, hoge kantoorbuildings. Architect Christian Pottgieser vormde een bedrijfshal uit de 19e eeuw om tot een origineel meesterwerk bestaande uit … bubbels.
#

Een oude verroeste bedrijfshal, meer had architect Christian Pottgiesser niet nodig om een tot de verbeelding sprekend kantoor te ontwerpen. De bedrijfshal, waar hij zijn idee tot uiting bracht, zou ooit trouwens ontworpen zijn door Gustave Eiffel.

Pons + Huot

Pottgieser toverde het Parijse gebouw van Pons + Huot om in een kantoorgebouw voor ongeveer 20 werknemers. Het ontwerp doet denken aan een telefooncel en bestaat uit plexiglas. Met een diameter van 1,80 zijn ze ruim genoeg voor elke werknemer. Bovendien bieden ze heel wat bescherming tegen omgevingslawaai, wat de concentratie van de werknemers bevordert.

Concreet bestaat het pand dus uit een eikenhouten box van 22 bij 14 meter. De werkvloer is voorzien voor ruim 20 mensen en heeft onderliggend nog een vergaderzaal, ontspanningsruimte en sanitair, allen voorzien van natuurlijk daglicht door het gebruik van de originele plexiglas bubbels.

(mw) – Bron: pottgiesser.fr 

20 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook