Aangeboden door vind!

Collega’s bij vind! planten al sportend 400 vierkante meter bos aan

25 november 2022
De in West- en Oost-Vlaanderen actieve rekruteringspartner vind! zet zijn medewerkers aan het sporten. Zo zet het bedrijf in op de gezondheid van zijn ‘gelukzoekers’ én plant het ondertussen bomen in het Amazonewoud van Peru. Trouwe medewerkers Maxim Deryckere (31), Business Unit Manager Engineering, en Talent Manager Camilla Bonami (29) zijn laaiend enthousiast over het project.

Dat vind! aandacht schenkt aan de werk-privébalans en het welzijn van haar teamleden, illustreert de opstart van de interne werkgroep ‘De fitte vind!ers’. “De werkgroep kwam er op vraag van de medewerkers zelf”, licht Maxim toe. “We hebben een overwegend zittend beroep en verschillende vind!ers gaven aan dat ze zich beter in hun vel voelen als ze meer bewegen. Bovendien zijn we een sociaal team en nemen veel collega’s actief deel aan het verenigingsleven. Stap voor stap groeide het idee om samen te bewegen. Een idee dat ook warm werd onthaald door het management, dat besloot om hierin te investeren.”

Samen bewegen

“De werkgroep komt regelmatig samen en koppelt tweewekelijks terug naar de medewerkers”, vult Camilla aan. “We plannen activiteiten om samen te bewegen of sporten, maar delen via het intranet ook tips om bijvoorbeeld gezonder te eten of ergonomischer te werken. Bovendien zijn veel activiteiten toegankelijk voor collega’s die minder sportief zijn. Het is een enorme meerwaarde dat je in zo’n werkomgeving kan werken, waarbij je alle faciliteiten hebt om te sporten en je nadien te douchen of op te frissen.”

“Afgelopen zomer gingen tijdens de werkuren verschillende online bewegingsworkshops door”, zegt Maxim. “Hierdoor lag het aantal deelnemers hoog. De organisatie investeerde in elke vestiging ook in bureaufietsen en focusruimtes met wandelbanden. Bovendien nemen de vind!ers elk jaar deel aan enkele sportactiviteiten. vind! betaalt het inschrijvingsgeld en stort een stuk door aan een goed doel.”

Ontdek de openstaande vacatures voor onder meer Commercieel HR Talent, Recruiter en Talent Manager hier!

vind! oasemt

De werkgroep kreeg tijdens de zomer ook de kans om samen met Spark uit Kortrijk het bewegingstraject ‘vind! oasemt’ uit te rollen. “Met dat project wilden we de collega’s meer laten bewegen, en ook iets maatschappelijk relevant doen”, verduidelijkt Camilla. “Hoe meer het team bewoog door bijvoorbeeld te gaan lopen, hoe meer punten we bijeensprokkelden. Met deze punten werden dan nieuwe bomen geplant.”

“Er was in vind! veel te doen rond het bewegingsproject”, glundert Maxim. “De medewerkers volgden elkaars resultaten nauw op en dat zorgde voor een gezonde competitie. Iedereen wou zijn steentje bijdragen en de uitdaging aangaan. We zijn trots op het eindresultaat, want dankzij het project wordt in het Amazonewoud in Peru een vind!-bos aangeplant van 400 vierkante meter. We vonden het als organisatie een fantastisch gegeven dat we met de aanplanting van het vind!-bos zuurstof konden teruggeven aan de planeet.”

Rekruteringspartner vind! is momenteel op zoek naar een tiental nieuwe ‘gelukzoekers’, zoals het zelf haar medewerkers noemt.

Ontdek alle verhalen over werken in West-Vlaanderen hier!
vind!: 5 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'vind!' jobs meteen in je mailbox.