Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 782

Volgende
Volgend artikel:

Binnenkijken in het psychiatrisch centrum

Clara, Steven en Johan, marketeers met een missie: "Werkgevers rekenen op ons om hun jobs in te vullen"

"Dit werk is geen exacte wetenschap. Je moet uit je comfortzone treden en andere oplossingen uitproberen." (Steven Vermeulen, Digital Performance Marketeer Jobat)
Rekruteren is meer en meer zoeken naar een speld in een hooiberg. Zeker als het over IT’ers, zorgmedewerkers of techniekers gaat, zijn werkgevers vaak maandenlang in de weer om een nieuwe collega te vinden. Via data-analyse en doelgerichte mediacampagnes kan Jobat die zoektocht versnellen. Daarvoor heeft het getalenteerde Digital Performance Marketeers in huis. Maak kennis met Steven, Clara en Johan, drie marketeers met een missie.

Maar liefst 188 beroepen kregen dit jaar het label knelpunt met zich mee. Dat er elk jaar meer beroepen op die lijst belanden, is een harde realiteit voor werkgevers. Het betekent immers dat ze hun rekruteringsinspanningen voor almaar meer vacatures moeten opdrijven. Gelukkig kunnen ze daarbij rekenen op het Digital Performance Team van Jobat. Via doorgedreven data-analyse en doelgerichte mediacampagnes brengt het de vacatures rechtstreeks aan de man/vrouw.

Creatief met data

“Wij zorgen ervoor dat de vacatures te zien zijn daar waar de potentieel geïnteresseerden komen”, vertelt Steven Vermeulen. “De ene keer verspreiden we ze vooral via sociale media, de andere keer ligt de klemtoon op targeted bannering. We maken een voorstel op maat van de klant en houden daarbij rekening met bezoekersgegevens van Facebook, Jobat.be en de verschillende nieuwssites van Mediahuis en DPG Media. Al die informatie linken we aan elkaar, waardoor we met vrij grote zekerheid kunnen voorspellen wie in welke jobs geïnteresseerd zal zijn.”

Zodra de campagne loopt, volgen Steven en zijn collega Clara Silkens de resultaten op en draaien ze aan de knoppen waar nodig. “Als we bijvoorbeeld merken dat de instroom uitblijft of de kandidaten toch niet de gewenste expertise hebben, dan sturen we de campagne in overleg met de klant bij. We schaven aan de tekst en het beeld en gaan na of er betere kanalen zijn om de vacature te verspreiden. Dankzij onze tussenkomst werden al heel wat ‘moeilijke’ vacatures toch ingevuld.”

Jobat groeit en is op zoek naar een extra Digital Performance Marketeer. Heb je een analytische geest en ben je thuis in digitale marketing? Stel je dan als de bliksem kandidaat.

Clara Silkens en Steven Vermeulen van Jobat

Graag met klanten werken

Dat het een job is voor wie graag analyseert en met cijfers werkt, is duidelijk. Maar waar moet een Digital Performance Marketeer nog goed in zijn? “Graag met klanten werken”, oppert Steven, “en er niet voor terugdeinzen om te experimenteren. Dit werk is geen exacte wetenschap. Je moet uit je comfortzone treden en andere oplossingen uitproberen. Je moet de klant durven te ‘challengen’. In die zin is het ook een creatieve job. Je hebt 101 tools beschikbaar, maar het is aan jou om te bepalen hoe je ze zult inzetten om het verschil te maken.”

Steven, die jurist is van opleiding, werkt bijna twaalf jaar voor Jobat. Vooral tijdens de laatste jaren zag hij de focus op data toenemen. “De recente fusie met vacature.com zal die evolutie nog versterken”, reageert collega en Digital Performance Manager Johan Hermans. “Een Jobat-campagne kan nu zowel op nieuwsblad.be, standaard.be, hbvl.be, gva.be als op hln.be en demorgen.be verschijnen. Heel Vlaanderen ligt binnen handbereik. Dat levert een schat aan informatie op, waardoor we nog betere campagnes kunnen opzetten.”

Vrijheid en flexibiliteit

Dat het een bedrijf en een sector is die snel evolueert, ervaart Clara als een grote troef. “Op deze job kun je niet uitgekeken raken, want er komen altijd nieuwe technologieën en mediakanalen bij. Je leert hier letterlijk elke dag iets bij. Ook al werk je zelfstandig, je maakt deel uit van een team en kunt makkelijk ervaringen uitwisselen. Ik hou van die cultuur van kennisdeling.” Steven vindt het dan weer leuk om impact te hebben. “Werkgevers rekenen echt op ons om hun vacatures in te vullen. Het geeft veel voldoening als het uiteindelijk ook lukt.”

Over de vraag waarom Jobat een goede werkgever is, moet hij niet lang nadenken. “Je krijgt heel wat vrijheid en bepaalt zelf hoe je je werk organiseert. Thuiswerk bijvoorbeeld is hier goed ingeburgerd.” Clara verwijst naar de leuke teamuitstappen en de open communicatie tussen leidinggevenden en medewerkers. “Bovenal is Jobat een menselijke werkgever. Het is werken in een kleine organisatie met de voordelen van een groot bedrijf.”

(Hermien Vanoost) - Foto's: Lien Geldhof

12 maart 2020
Anderen bekeken ook