Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 830

Volgende

Christel Cabanier en haar man Arne Schönberger krijgen regelmatig hulp van hun exen

27 januari 2010
Elke week gaat Jobat op zoek naar de man achter een bekende vrouw. Deze week is dat Arne Schönberger, partner van hotelmanager en ‘Mijn Restaurant’-jurylid Christel Cabanier.
Christel Cabanier en haar man Arne Schönberger

Wist je meteen dat je met Christel een ambitieuze vrouw in huis haalde?

Toch wel. Ik heb haar ongeveer anderhalf jaar geleden leren kennen. Christel stond toen volop in de aandacht omdat ze in de jury van het vtm-programma ‘Mijn Restaurant’ zetelde. Ze werd er voortdurend op aangesproken. Maar niet door mij (lacht). Ik heb haar eerst en vooral leren kennen als Christel en niet als ‘die uit Mijn Restaurant’. Een madame met pit, in elk geval. Ze weet wat ze wilt en daar gaat ze voor. Sommige mannen schrikt dat misschien af, maar ik vind dat net een pluspunt.

Vrouwen aan de top zijn zeldzaam, zeker in de horeca.

Het is een mannenwereld en Christel werkt er dan ook keihard voor. Ik vind het ook wel straf dat ze het zo ver geschopt heeft. Dat heeft ze voor een groot stuk aan haar eigen gedrevenheid te danken. Ze maakt ook wel lange dagen, maar het heeft zo zijn voordelen om met een bekende topvrouw samen te zijn. Als we op restaurant gaan, krijgen we vaak ook een betere service ... Dat is natuurlijk erg leuk.

Maar wellicht heeft ze als manager van Hotel Bloom wel erg lange werkdagen?

Dat hoort nu eenmaal bij de job. Als assistent-ploegleider op het energiebedrijf van BASF Antwerpen heb ik zelf ook onregelmatige werkuren, weliswaar in een heel andere sector. Dat maakt het er niet altijd makkelijker op om elkaar te kunnen zien, al wonen we samen. Regelmatig nemen we er dus beide agenda’s bij. Want we hebben allebei ook nog jonge kinderen uit een vorige relatie: Christel heeft een dochter, ik heb er twee, die om de zeven dagen bij mij zijn. We proberen zeker voor hen genoeg tijd vrij te maken. Gelukkig krijgen we daarbij veel hulp van onze exen. Ik werk bovendien in shifts waardoor ik vaak om 2 uur ’s middags gedaan heb. Dan haal ik de kinderen van school.

Probeer je Christel te stimuleren in haar werk?

Voor Christel is haar werk erg belangrijk, dus probeer ik dat zoveel mogelijk te respecteren. Maar stimuleren? Ze heeft uit zichzelf zo’n drive dat extra stimulans eigenlijk overbodig is. Ik denk ook niet dat ik echt een bijdrage lever in haar professionele succes. Nee, ze doet het vooral op eigen houtje. Maar ik probeer te steunen waar ik kan, door bij te springen in het huishouden en het eten klaar te maken of de kinderen op te vangen. Ik verwacht ook niet dat ze haar carrière op een lager pitje zou zetten. Al probeer ik af en toe wat rust op haar over te brengen, al lukt dat niet altijd even goed (lacht).

Zou je overwegen ook professioneel gas terug te nemen als dat nodig zou zijn voor Christels carrière?

Ik ben graag zelfstandig, ook op financieel vlak. Momenteel hebben we allebei een job die we graag doen en doen we elk wat we kunnen in het huishouden. Dat marcheert goed, dus waarom zouden we dat veranderen? Maar ik sluit niet uit dat ik op latere leeftijd misschien een stap achteruit zet. Ik vind het prettig dat er veel aandacht is voor Christel en wat zij bereikt heeft. Hoeveel mannen hebben er zo’n vrouw aan hun zijde? Ik ben nog altijd ontzettend trots dat ik kan zeggen: dat is mijn vriendin.

(ks) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook