Camping Campina: Kamperen op de Dageraadplaats

De Dageraadplaats in de Antwerpse Zurenborgwijk schittert vandaag onder een waterig zonnetje. Het plein – op warmere dagen veeleer een groot terras – is omgeven door horecazaken en het duurt dan ook even voor we de knoop hebben doorgehakt. Onze keuze valt op een betrekkelijk smal etablissement met een groot raam vooraan. Camping Campina, prijkt er op de gevel.

29 april 2011

Delen

Camping Campina in Antwerpen
Camping Campina
Dageraadplaats 16
2018 Antwerpen

Score: 3 / 5

We worden vriendelijk verwelkomd en krijgen in het midden van de zaak een plaats toebedeeld. In de voorste ruimte van het huis heerst door toedoen van de hoge plafonds, grote spiegels, planken vloer en rode leren banken een warme, gezellige sfeer. Achterin – onder een glazen afdak – overwegen dan weer koudere tinten als blauw en grijs. De spiegels zijn versierd met suggesties en speciale bieren.

Het eetcafé zit aardig vol en kan tellen op een gevarieerd publiek. Ik zie een gezin, een jongen met zijn vader, een paar oudere vrouwen en een koppel. Aan de bar zit jong volk en in de nis tegenover die bar profiteren enkelingen met een macbook van het internet. Wie alleen komt lunchen kan de krant lezen – er zijn verschillende titels beschikbaar. Een zacht geroezemoes vult te kamer.

Knapperig langs buiten

Tijdens het bekijken van de menukaart krijgen we meteen een bordje groene en zwarte olijven aangeboden. Paprikasoep met chorizo is vandaag de soep van de dag en als dagschotel kan je goulash met frietjes en verse sla krijgen. Dat idee kan me echter niet onmiddellijk bekoren en ik kies voor de mediterrane focaccia met kipfilet, parmezaan, zongedroogde tomaatjes, gegrild spek en olijven (8,50 euro). Een goed plan, zo blijkt. Het (warme) broodje is knapperig langs buiten en heerlijk mals vanbinnen. Ik krijg er nog een fris slaatje bij geserveerd. Mijn gezelschap, dat haar oog liet vallen op de omelet met ajuin, aardappel, paprika, champignons en ham (9 euro), krijgt een kleurrijk bord voorgeschoteld met sla en een flink mandje vers donker brood erbij.

Camping Campina in Antwerpen Camping Campina in Antwerpen Camping Campina in Antwerpen    

Naast focaccia’s en eigerechten kan je hier rond lunchtijd ook soep, verschillende uitbundige salades, vegetarische gerechten en vlees- of visschotels krijgen. In het weekend is Camping Campina enkel ’s avonds geopend. De wekelijkse sluitingsdag valt op maandag.

Waar?


Grotere kaart weergeven   

(mo)     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?