Vorige

1 van 822

Volgende
Volgend artikel:

Creatiever leren denken? Ga in 'playmode'

Bitch versus lief meisje: wie maakt carrière?

14 juli 2011
Carrière maken als vrouw was niet altijd even gemakkelijk. Maar tegenwoordig bekleden steeds meer vrouwen een topfunctie. Wat is de beste aanpak om carrière te maken?
Bitch vs lief

Mannen beschikken van nature over een dominanter karakter dan vrouwen. Om het te maken op de arbeidsmarkt moet je als vrouw je mannetje kunnen staan. Dit blijkt uit een onderzoek van Olivia O’Neill van de George Mason University.

Alfavrouwen

Alfavrouwen, ofwel dominante vrouwen die kiezen voor een ‘mannelijke’ aanpak, verdienen meer dan hun lieve collega’s. Toch is dit geen garantie tot succes. Om carrière te maken, moet je vooral afwisselen tussen het karakter van een bitch en dat van een lief meisje.

Je af en toe van je dominante kant laten zien kan dus geen kwaad. Maar wees hier zuinig mee. Te mannelijk overkomen, kan aversie oproepen.

Masculiene vrouwen die zich bewust zijn van hun mannelijkheid en die deze aan en uit kunnen zetten afhankelijk van de situatie, maken drie keer vaker promotie dan zij die dat niet kunnen en anderhalf keer vaker dan vrouwelijke vrouwen.

Perfecte leider: de eigenschappen

Hoe word je als vrouw de ideale leider? Wissel af tussen feminien en masculien gedrag. Zo moet je af en toe het initiatief nemen, maar evengoed moet je op andere momenten gewoon in staat zijn te luisteren naar anderen.

Tijdens onderhandelingen …
… gedraag je je best mannelijker. Je moet durven uitkomen voor je ideeën, en je moet dominant en competitief gedrag tonen.

In een gesprek met een medewerker …
…. stel je je vrouwelijker op. Probeer te luisteren en dring je gedachten niet op.

(mw) – Bron: intermediair.nl

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17034 andere jobs