Ouderschap
Vorige

1 van 103

Volgende

Biedt de overheid voldoende werk-privé ondersteunende maatregelen?

1 april 2014
Bijna de helft (42 procent) van de Belgische HR-managers vindt dat de overheid net genoeg maatregelen voorziet om de balans tussen werk en privé te ondersteunen. Dat blijkt uit onderzoek van Accountemps.
vader laptop kinderen

Maatregelen als educatief verlof, ouderschapsverlof en tijdskrediet die de overheid aanbiedt aan werknemers blijken een groot succes. Accountemps, een uitzendkantoor voor boekhoudkundige en financiële profielen, vroeg de mening van 200 Belgische HR-managers omtrent deze maatregelen en hun gevolgen op de werkvloer.

42 procent zegt dat de overheid voldoende beleidsmaatregelen aanbiedt, meer dan een kwart (28 procent) is echter van mening dat er te weinig maatregelen zijn om de balans tussen werk en privé te ondersteunen en 24 procent van de HR-managers vindt dat de overheid juist te veel oplossingen voorziet.

Productiviteitsverlies

Het onderzoek toont ook aan dat 72 procent van de bedrijven bereid zou zijn om een alternatief te voorzien ter compensatie indien de overheid de toegekende vakantie (tijdskrediet, ouderschapsverlof, educatief verlof) zou terugdringen.

Infographic Balans

“Personeelsleden die geen goed evenwicht vinden tussen werk- en privéleven raken na verloop van tijd vaak minder gemotiveerd en voelen zich niet meer betrokken binnen het bedrijf. Dit kan een aanzienlijk negatief effect hebben op de productiviteit, op het niveau van de dienstverlening aan klanten en op personeelsretentie. Gemotiveerde werknemers echter zijn de motor van een onderneming, wat inhoudt dat het vinden van een goede balans tussen werk- en privéleven niet enkel voor werknemers van belang is, maar zeker ook voor werkgevers", aldus Maj Buyst, Director Accountemps.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook