Vorige

1 van 557

Volgende
Volgend artikel:

Opkomende job: interne communicatie bij kmo’s

Beveiligingsspecialist uit Roeselare ziet sector blijven groeien

18 juli 2016
Watchguard
“De vraag naar camerabeveiliging stijgt, ook door de strengere eisen van verzekeringsmaatschappijen.” (Watchguard Security bestuurder Eric Van den Venne en gedelegeerd bestuurder Mark Vochten)
Het logo van Watchguard Security in Roeselare is een nijlpaard. Dat moet wijzen op de standvastigheid die dit bedrijf, dat zich specialiseert in elektronische beveiliging, wil uitstralen “Softwareplatformen zijn ook in onze sector de toekomst.”

“In onze sector is het absoluut noodzakelijk dat je hoge kwaliteitsstandaarden hanteert”, stelt Eric Van den Venne, zaakvoerder van Watchguard Security als hij zijn veiligheidsoplossingen samenvat. “Wij staan open voor vernieuwingen, maar vooraleer we een innovatieve oplossing implementeren, hebben we die meerdere keren getest.” Standvastig en dynamisch zijn twee van de eigenschappen die, volgens hem, overigens perfect aansluiten bij een nijlpaard. “Een dier dat in snel stromend water stevig op z’n poten staat en daarenboven de omgeving nauwlettend in de gaten houdt.”

Elke oplossing anders

Raoul Uytdewillegen werkt al meer 22 jaar als beveiligingsadviseur en sinds 2015 doet hij dit voor Watchguard Security. Wat boeit hem het meest in z’n job? “Als beveiligingsadviseur kom ik op heel veel plekken. Elke situatie is anders waardoor ook elke oplossing anders is. In mijn job komt het erop aan al die verschillende situaties zo goed mogelijk in kaart te brengen en te analyseren. Op basis van die analyse kunnen we dan een gepersonaliseerde beveiligingsoplossing formuleren. Gaat de klant daarmee akkoord, dan werk ik nauw samen met de projectleider die samen met de techniekers ervoor zorgt dat de beveiligingssystemen ter plekke op een nauwgezette manier geïnstalleerd worden.”

Raoul benadrukt dat hij nog altijd kan genieten van het moment waarop een klant zijn handtekening onder een overeenkomst zet. “Op zo’n moment krijg je het vertrouwen. Dat vertrouwen wil je verzilveren door de allerbeste oplossing en service te geven.”

Diverse oplossingen

Watchguard Security is gespecialiseerd in elektronische beveiliging. Afhankelijk van de specifieke vraag bieden ze een alarm- of branddetectiesysteem op maat. Ook voor een performante toegangscontrole en camerabewaking kan je bij hen terecht. “Bij nogal wat vrijstaande woningen tref je onze beveiligingssystemen aan. Maar ook aan kleine handelszaken, bedrijfspanden en industriële gebouwen. Een belangrijk facet is onze service na verkoop. Klanten kunnen ons 24 uur op 24 bereiken. Die service wordt erg gewaardeerd”, zegt Raoul.

Eric Van den Venne voegt eraan toe: “Ook ziekenhuizen, woonzorgcentra en steden zoals Oostende en Izegem doen beroep op onze diensten. Hoe verschillend hun activiteiten ook zijn.”

Volgen via app

Hoe kijken ze bij Watchguard Security naar de toekomst? Zorgt het toenemende onveiligheidsgevoel voor extra groei in de veiligheidssector? “We zien duidelijk dat de vraag naar camerabeveiliging stijgt. Dit komt onder meer door de stijgende nood aan meer veiligheid, maar ook door de strengere eisen die verzekeringsmaatschappijen stellen”, zegt Raoul. “Komt daarbij dat we een app hebben die het toelaat om in real time vanop afstand te kijken hoe het gesteld is met de veiligheid van je site. De mogelijkheden van die app zijn bijzonder groot. Ik voorzie dat de vraag naar die app nog zal stijgen.”

Eric voorziet dat de veiligheidssector de komende 10 jaar nog sterk zal evolueren. “Softwareplatformen die het mogelijk maken dat je op één scherm een totaaloverzicht van de verschillende beveiligingssystemen op verschillende vestigingen te zien krijgt, zijn de toekomst. Vandaag zetten we daar al voluit op in. Je wil niet alleen mee zijn met je tijd, maar ook een stapje voor zijn.”

(nd) 

  • Jobs voor security

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16964 andere jobs