Mobiliteit
Vorige

1 van 111

Volgende

Betaald worden om te laat op je werk te komen

Niemand staat te springen om iedere ochtend tussen een drukke massa te staan om uiteindelijk een krappe staanplaats te bemachtigen op een overvolle trein, tram, bus of metro. Maar er lijkt nu een oplossing in zicht voor pendelaars die dagelijks het openbaar vervoer richting werk moeten nemen.
#

Urban Engines is een nieuwe start-up die steden wil overtuigen om werknemers te betalen om de spits te vermijden. Het bedrijf maakt gebruik van bepaalde netwerkanalysesystemen om te begrijpen waar en waarom congestie (of een opstopping van te veel verkeer of mensen, nvdr.) precies voorkomt. Aan de hand van duidelijke analyses probeert het een druk te zetten op steden over de hele wereld om pendelaars te belonen om de drukke spitsuren vermijden.

Extra reiskrediet

De applicatie van Urban Engines werd bedacht door voormalige technologiewerknemers die van mening zijn dat hun ervaring met congestie op het internet ook een unieke kijk kan brengen op het drukke openbaar vervoer in de stad. De analisten verzamelen informatie van verschillende transportinstanties en koppelt deze aan een algoritme, gebaseerd op de tijdsschema's van het openbaar vervoer, zodat men exact kan bepalen wanneer het precies het drukst zal zijn.

De mensen van Urban Engines zijn van mening dat steden deze data kunnen gebruiken om de drukte te verminderen. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door extra reiskrediet toe te voegen aan de abonnementen van pendelaars die hun trips uitstellen naar minder drukke momenten, bijvoorbeeld. Het concept is momenteel al geïntroduceerd in 3 grote steden, namelijk in Washington DC, Sao Paulo en Singapore.

(nm) – Bron: Qz.com & Express.be 

3 juni 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook