'Beste job ter wereld': 70.000 euro om te luieren

Australië zoekt iemand om gedurende een half jaar te luieren rond het Great Barrier Reef en heeft daar een salaris van 150.000 Australische dollar (zo'n 70.000 euro) voor over.
#

Bovenstaande jobaanbieding is geen grap. Het Australische ministerie van toerisme in Queensland adverteerde dit wel degelijk als 'de beste job in de wereld'. Het is op zoek naar iemand die een half jaar mag rondhangen op Hamilton Island en ondertussen het eiland promoot via een wekelijkse blog.

De stunt maakt deel uit van een ambitieuze campagne om het toerisme in de streek te promoten. De gelukzak die de job krijgt, wordt van zijn thuisland naar het eiland gevlogen en mag ook nog eens verblijven in een villa met zicht op zee. Daarna moet de 'werknemer' zijn dagen doorbrengen op de witte stranden, wat snorkelen en misschien eens een duik nemen.

Wie zijn kans wil wagen, heeft nog tot 22 februari om zich in te schrijven op de website www.islandreefjob.com. In mei worden 11 finalisten naar Hamilton Island gevlogen voor de laatste selectieronde. De gelukkige moet starten op 1 juli.

(16/01/2009)

   Toe aan een nieuwe job? Bekijk hier het jobaanbod.    20 januari 2009
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook