Aangeboden door Bellewaerde

Bellewaerde: “Werken in een omgeving met alleen lachende gezichten”

4 oktober 2021
‘Pretpark met het beste personeel in België’: die award won Bellewaerde vijf keer na elkaar. Het bedrijf draagt personeels- en klantentevredenheid dan ook hoog in het vaandel, beaamt elektricien Johnny Meeuw (59). Hij is al veertig jaar actief in het park en kent Bellewaerde als z’n broekzak. “De attracties en omgeving blijven jaar na jaar evolueren. Dat houdt het werk enorm boeiend.”

Ze beleefden moeilijke coronatijden, maar de pretparken draaien opnieuw op volle toeren. Eindelijk, vindt ook Johnny Meeuw. Hij ziet al veertig jaar hoe jong en oud genieten in een park dat garant staat voor een dag vol plezier in een kwaliteitsvolle omgeving. Dat hij al z’n hele leven in het pretpark werkt, heeft verschillende redenen. Al is de goede werkomgeving de belangrijkste. “Waarom zou ik veranderen? Doorheen de jaren heb ik mezelf verschillende keren die vraag gesteld. Telkens bleek dat er geen enkele reden was. Een pretpark is een fantastische omgeving om te werken en vanuit de directie voel je veel respect.”

Opleidingen

Johnny is elektricien van opleiding. Samen met zijn collega’s staat hij in voor het onderhoud en de herstelling van de attracties en technische infrastructuur. De elektrische installaties in het park zijn zeer uiteenlopend en blijven evolueren. “We volgen regelmatig opleidingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en als team vullen we elkaar perfect aan”, zegt Johnny. “De attracties van nu kan je niet vergelijken met die van pakweg twintig jaar geleden. Elk jaar zijn er wel enkele innovaties. Dat maakt het werk net zo boeiend. Saai is het hier nooit.”

Veiligheid

Met zijn job staat Johnny mee in voor de veiligheid van de pretparkbezoekers – zo’n 700.000 per jaar. Een vlotte werking van de attracties vormt een belangrijk onderdeel van de job. Tijdens de openingsuren van het park springt Johnny in bij technische interventies en pannes. Maar ook buiten het seizoen heeft hij de handen vol. “Tijdens de wintermaanden zorgen we ervoor dat de attracties en machines bedrijfsklaar zijn voor de heropening. Maar we staan ook in voor de speciale effecten tijdens Halloween, bijvoorbeeld, en in de horecazaken doen we technische herstellingen. Werk is er altijd”, glimlacht Johnny.

Beste personeel in België

Bellewaerde zet sterk in op personeels- en klantentevredenheid. Dat het park al zo vaak de award voor het ‘Pretpark met het beste personeel in België’ won, is geen toeval, vindt Johnny. “Er heerst een heel positieve werksfeer. Persoonlijk spreek ik niet meer over collega’s, maar over vrienden. Ik kom met de glimlach naar het werk. Bellewaerde is eigenlijk m’n tweede thuis geworden. Dat de directie ons werk waardeert, maakt het extra fijn. De CEO spreek ik gewoon aan met de voornaam, al komt dat vooral omdat ik hem al héél lang ken (lacht). Wie zoekt naar een goede, stabiele werkgever is hier zeker aan het juiste adres. En het gratis pretparkabonnement voor het gezin neem je er natuurlijk graag bij”, knipoogt Johnny.

Bellewaerde: 1 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Bellewaerde' jobs meteen in je mailbox.