Bellewaerde heropent met 125 tijdelijke medewerkers

17 maart 2016
Na een korte winterslaap opent Bellewaerde in Ieper op 26 maart opnieuw de deuren. Om de bezoekers optimaal te kunnen ontvangen, doet het attractiepark een beroep op ruim honderd seizoensmedewerkers. Een groot deel van hen keert elk seizoen terug, aangetrokken door een unieke werkomgeving.
“Kandidaat-seizoensmedewerkers moeten vooral enthousiast en open zijn, diploma’s spelen geen rol.” (Annelies Dejaegher, personeelsverantwoordelijke Bellewaerde)

Straks stromen de vele bezoekers weer toe in Bellewaerde Park. Vorig seizoen waren ze met zowat 700.000. Niet dat het attractiepark er de hele winter verlaten bij lag, want de vele dieren gingen verder hun gang en werden verzorgd zoals het hoort. De technici namen de relatieve rust te baat om hun arendsoog over alle attracties te laten dwalen. Maar de levensader van het park zijn toch de bezoekers, voornamelijk uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. “Het park wordt volop klaargemaakt om hen goed te kunnen ontvangen, en het begint hier stilaan weer drukker te worden. Iedereen hier kijkt altijd uit naar de heropening,” zegt personeelsverantwoordelijke Annelies Dejaegher.

70 procent keert terug

Een attractiepark als Bellewaerde heeft heel wat seizoensmedewerkers nodig. Hun rekrutering is net achter de rug; de personeelsdienst had er in januari en februari de handen meer dan vol mee. Annelies Dejaegher: “Nu zijn we volop bezig met iedereen op te leiden voor de verschillende functies, zoals attractiebedieners, verkoops- en horecamedewerkers, kassa- en onthaalpersoneel en zo meer. Op het einde van elk seizoen krijgen de tijdelijke medewerkers een evaluatie en als die positief is, worden ze uitgenodigd om het volgende seizoen opnieuw bij ons te werken. Als ze dat willen uiteraard, maar dat is geen probleem: gemiddeld 70% van de seizoensmedewerkers keert graag terug. In de wintermaanden werken die dan bijvoorbeeld in een bedrijf waar het net dan erg druk is, oefenen ze verschillende interim-jobs uit of gaan ze op reis.”

Maar dus moeten er elk jaar toch nog 30% nieuwe mensen worden gevonden. “De rekruteringscampagne daarvoor start na de kerstvakantie, en begin februari organiseerden we jobdagen. In de loop van vorige maand hebben we alle mensen kunnen aanwerven die we nodig hebben om het nieuwe seizoen te kunnen starten,” zegt Annelies Dejaegher.

Unieke werkomgeving

Seizoensgebonden jobs zijn een slag apart, zeker ook in een attractiepark. Het gaat om tijdelijke tewerkstelling, veelal in het weekend, tijdens de vakantie, op feestdagen... Wat is de grootste motivatie voor kandidaten om hiervoor te solliciteren? “Ze worden sterk aangetrokken door de aantrekkelijke en unieke werkomgeving, en de aangename sfeer die hier hangt, ook onder de collega’s,” zegt Annelies Dejaegher. “We investeren overigens flink in personeelstevredenheid. Bellewaerde is natuurlijk iets helemaal anders dan een fabrieksomgeving. We kunnen weliswaar geen vaste contracten aanbieden, maar men werkt in de buitenlucht en komt in contact met veel mensen. Vooral dat, en het vakantiegevoel dat hier altijd aanwezig is, spreekt de kandidaten sterk aan.”

Bij de opening van Bellewaerde straks starten 125 seizoensmedewerkers, bovenop het zeventigtal vaste medewerkers. In het hoogseizoen, wanneer het park zeven dagen op zeven open is, komt daar nog een pak bij. Eens het park goed en wel is opgestart, begint de personeelsdienst meteen ook de studentenplanning in te vullen, met nog eens 120 extra medewerkers op de eigen payroll. “Daarnaast hebben we hier op de site een in-house uitzendkantoor dat snel extra mensen aan het werk kan zetten naargelang de drukte,” besluit Annelies Dejaegher.

(jd) – Meer info: www.bellewaerde.be

Bellewaerde werknemers
De zoektocht naar seizoensmedewerkers wordt ook vergemakkelijkt door het feit dat mensen met de meest diverse achtergrond welkom zijn. “De jobs staan open voor iedereen, en wij verlangen inderdaad geen specifieke ervaring of diploma’s,” zegt Annelies Dejaegher. “We zoeken enthousiaste en open medewerkers, die goed met onze bezoekers kunnen omgaan. Omdat ongeveer de helft van de bezoekers Franstalig is, is een basiskennis van zowel Nederlands als Frans noodzakelijk – zowel bij de Nederlandstaligen als bij de kandidaten die we werven uit Noord-Frankrijk en Wallonië. De verfijning van die basiskennis met het specifieke jargon van dit park maakt deel uit van de opleiding.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14854 andere jobs