Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 531

Volgende

Bedrijf geeft voorkeur aan homo

ResetManagement, een Nederlands adviesbureau, spreekt in een vacante functieomschrijving voor ‘Commerciële Office Manager’ zijn voorkeur uit voor een homoseksueel. Organisaties die de belangen van holebi’s verdedigen, zeggen “niet gelukkig” te zijn met de vacature.
#

Letterlijk drukt het bureau zich in de vacature als volgt uit: “ResetManagement is een professionele organisatie die streeft naar diversiteit. Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd om te solliciteren, waarbij wij bij gelijke geschiktheid de voorkeur geven aan een homo.”

De juiste combinatie

Nono Schrader, partner bij ResetManagement, is ervan overtuigd dat een homo over al de eigenschappen beschikt die nodig zijn voor de vacante functie. Dat beweerde ze alvast in een interview met de Metro.

“De meeste homo’s ken ik als zeer consciëntieus, gedreven, zelfwerkzaam, hulpvaardig en toch met voldoende testosteron om op een hoogst aangename manier assertief te zijn en aan te geven wat wel en niet haalbaar is. Die combinatie maakt iemand tot een medewerker waar je van op aan kunt”, zo zei Schrader in die krant.

Voorkeursbeleid

De Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit COC zegt “niet gelukkig” te zijn met de vacature. De Nederlandse Commissie gelijke behandeling treedt dat standpunt bij.

De COC zegt blij te zijn dat organisaties de toegevoegde waarde van diversiteit op de werkvloer zien, maar is er verder niet voor te vinden dat men een seksuele voorkeur opgeeft in een vacature.

“Het is niet toegestaan om een voorkeursbeleid te voeren voor bijvoorbeeld mannen, homoseksuelen of moslims”, zegt ook Marcel Scholten, woordvoerder van de Commissie gelijke behandeling.

Eerlijk

ResetManagement lijkt alvast niet onder de indruk van het protest. Het bureau blijft erbij om bij gelijke geschiktheid de voorkeur te geven aan een homo.

Schrader: “Op zich is het begrijpelijk en terecht dat er bij een vacature geen voorkeur mag worden uitgesproken. Maar over het algemeen hebben we die toch en dan kun je de ander en jezelf een hoop tijd en gedoe besparen door het gewoon aan te geven.”

(mo)      

17 februari 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook