Vorige

1 van 518

Volgende
Volgend artikel:

Kickstart je zoektocht naar een job in 7 dagen

BCF Career Event (Gent): de grootste jobbeurs voor life sciences

27 oktober 2017
Op 16 november wordt in Gent de grootste jobbeurs van het land georganiseerd die zich specifiek richt op life sciences. Het is de tweede keer dat de beurs in België plaatsvindt. 60 à 70 bedrijven uit de sector bieden jobs voor onder meer analisten en onderzoekers, en ook voor de wat meer commerciële functies in de industrie.

Life sciences is de tak van de wetenschap die zich bezighoudt met de studie van alle levende organismen. “Biologie en food sciences, maar ook chemie en farmaceutische wetenschappen vallen hieronder”, licht Isabelle van Vliet van BCF Career Event toe.

In Nederland wordt de beurs al meer dan tien jaar georganiseerd, met jaarlijks ruim tweeduizend bezoekers en ruim honderd vertegenwoordigde werkgevers. Sinds vorig jaar werd dus uitgebreid naar ons land, en daar zijn volgens Isabelle van Vliet goede redenen voor. “Vlaanderen zit aan de wereldtop in life sciences. Er wordt veel geïnvesteerd in deze sector”, weet ze. “En er bestaat hier ook een erg aantrekkelijk ecosysteem met hoog aangeschreven universiteiten, bio-incubators en top research centers.”

Jobs

Op BCF Career Event in Gent op 16 november zullen de 60 à 70 standhouders de bezoekers helpen om zich te oriënteren in deze sector. In de marge van de beurs worden ook presentaties en skill trainingen georganiseerd, zoals voor jobinterviews.

Vaak wordt de sector gelinkt met onderzoek, omdat daar nog flink wat jobs in zijn. “Maar onze jobbeurs is er zeker niet alleen voor onderzoekers, we willen juist een breed aanbod bieden”, legt Van Vliet uit. Het gaat volgens haar niet alleen om gedoctoreerden of starters, maar bijvoorbeeld ook om andere technische profielen. “Zo is er ook plek voor TSO-opgeleiden”, weerlegt ze. “Bedrijven uit deze sector zijn op zoek naar diverse profielen.”

(wv) - Meer info op: www.bcfcareerevent.be (online inschrijven tot 8 november gratis) 

BCF Career Event
Mede doordat de sector in de lift zit en vaak aantrekkelijke loonvaarwaarden biedt, zien heel wat kandidaten – met name hoger opgeleiden – in life sciences een interessante werkgever. “Posities waar veel naar gezocht wordt, zijn niet alleen analisten, ingenieurs en onderzoekers, maar ook banen in de industrie zoals consultants, quality assurance officers, project managers en andere”, klinkt het.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14131 andere jobs