Aangeboden door Securex

Annemie en Sofie maken het verschil bij Securex: “Een mensgerichte bedrijfscultuur en goede werk-privébalans maken het plaatje compleet”

12 september 2022
Als dienstverlenend bedrijf op vlak van ondernemerschap en tewerkstelling zet Securex sterk in op gezonde en gelukkige werknemers. Interessante doorgroeimogelijkheden, aandacht voor persoonlijke competenties en een goede balans tussen werk en vrije tijd maken van Securex een aantrekkelijke werkgever. “Het participatief beleid zorgt voor een grote betrokkenheid”, zeggen arbeidsarts Annemie en arbeidsverpleegkundige Sofie.

Securex biedt geïntegreerde dienstverlening rond de ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Als partner van 57.000 ondernemingen en 136.000 zelfstandigen is Securex een van de grootste hr-dienstverleners van ons land. Klantgerichtheid staat daarbij centraal. Als arbeidsarts en arbeidsverpleegkundige zien Annemie Raemdonck en Sofie Carrino dagelijks hoe Securex mee het verschil maakt voor zijn klanten en hun werknemers.

Wegen op het beleid

Annemie is sinds twaalf jaar arbeidsarts bij Securex. “We spelen een brede rol binnen bedrijven”, vertelt ze. “Zo bezoek ik samen met de verantwoordelijken het bedrijf om gezondheidsrisico’s voor de werknemers te beoordelen en advies te geven over hoe ze die risico’s kunnen vermijden of beperken. We helpen bedrijven zich in orde te stellen met de wetgeving, om zo ongevallen en gezondheidsschade te voorkomen, maar ook de werkplek comfortabeler te maken voor de werknemers.”

Tegelijk werkt Annemie ook samen met de individuele medewerkers van een bedrijf. “Mag iemand die zwanger is nog op de werkvloer blijven? Hoe kan een werknemer best omgaan met conflicten op de werkvloer? Waar kan iemand ingezet worden na een operatie of chronische ziekte? Je gaat voor werknemer én werkgever op zoek naar de beste oplossing en voorziet ook psychologische ondersteuning.”

Annemie heeft een uitdagende en afwisselende job waarbij ze achter de schermen komt van de meest uiteenlopende bedrijven. “Omdat elke arts bij Securex een vaste portefeuille van bedrijven heeft, leer je de cultuur en werking van de verschillende werkgevers steeds beter kennen en kan je wegen op het beleid van de organisatie. Door te praten met de werknemers en bevragingen uit te voeren kan je met feiten en cijfers al snel de vinger leggen op frequent opduikende problemen in bedrijven. Zit het leiderschap goed? Is er veel rugproblematiek? Welke werknemers, uit welke afdelingen, riskeren uit te vallen door overbelasting, fysiek of mentaal? Zijn er aangepaste jobs voor ouder wordende werknemers? Hoe pakt het bedrijf pesten aan? Je hebt impact. Dat maakt het echt boeiend. Je gaat hierbij - afhankelijk van het probleem - in gesprek met de leidinggevende, de personeelsdienst, de preventieadviseur veiligheid of de CEO.”

Word jij de nieuwe collega van Annemie en Sofie? Bekijk hier alle vacatures

Gezondheidsaspect

Als arbeidsverpleegkundige vormt Sofie de rechterhand van een arbeidsarts. “Wij assisteren bij de medische onderzoeken, denk aan parameters opnemen, bloedafnames en vaccinaties, maar ons werk omvat nog veel meer”, duidt Sofie. “Zo ga ik ter plaatse bij de klant, waar ik gesprekken aanga met werknemers over diverse gezondheidsonderwerpen, om hen te coachen, te informeren of bewust te maken van een gezonde levensstijl. Door de diversiteit aan onderwerpen, zoals stress, voeding, beweging, slaap en fysieke gezondheid, vorm ik de eerste antenne om te zien of het op mentaal of fysiek vlak goed met hen gaat.”

“Op vraag van het bedrijf geven we ook workshops en presentaties over bijvoorbeeld gezonde voeding of bieden we rookstopbegeleiding”, vult Sofie aan. “We merken dat gezondheid een steeds belangrijkere plaats inneemt binnen bedrijven.” Net daarom zet Securex sterk in op ‘vitality’. Aandacht hebben voor de gezondheid van werknemers, zowel fysiek als mentaal, toont de betrokkenheid van een bedrijf. De arbeidsarts en -verpleegkundige begeleiden bedrijven in dat traject.

Waarom Securex?

Securex streeft naar gelukkige, gezonde en betrokken medewerkers, waarbij welzijn op de werkvloer cruciaal is, iets wat Annemie en Sofie kunnen beamen. “De waardering voor onze werknemers is groot. Securex kiest voor een participatief beleid om op die manier de betrokkenheid te verhogen.” Zo betrekt Securex eigen werknemers bij het continu verbeteren van processen, bij het meedenken over de jobinhoud en hoe we die nog meer diepte kunnen geven, bij het in kaart brengen van de specifieke behoeftes van hun klanten en hoe ze daar nog beter kunnen op inspelen.

Securex investeert in zijn mensen: je krijgt de kans om opleidingen te volgen, mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen, om zo zelf duurzaam inzetbaar te blijven. “We werken er samen in een multidisciplinair team van artsen, ingenieurs, psychologen, ergonomen, leren er van mekaar en mekaars vakgebied, en wisselen informatie uit over onze bedrijven en kijken hoe we onze klant best kunnen helpen.” Arbeidsarts Annemie vertelt hoe ze bij Securex een goede balans vond tussen werk en privé. “Vroeger was ik huisarts. Sinds ik aan de slag ben bij Securex, heb ik meer tijd naast het werk. Ik werk in een heel uitdagende omgeving, waarin ik voor veel mensen mee het verschil maak. Maar toch is die balans hier perfect in evenwicht.”

Aan de slag bij Securex? Bekijk hier alle vacatures
Securex: 8 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Securex' jobs meteen in je mailbox.