Ann en Tom van Bigarreaux (St-Truiden) doorgelicht

Bij een restaurant komt veel meer kijken dan enkel een prima keuken en een vlotte bediening. Op vraag van de makers van ‘Mijn Restaurant’ onderwierp managementconsultant Peter De Prins de overblijvende duo’s dan ook aan een grondige doorlichting - een assessment - en wees hen op hun sterke en zwakke punten.
#

Daarvoor hanteerde hij het Insights Discovery Wheel. Dat is een diagram dat in managementkringen gebruikt wordt om meer inzicht te verwerven in de eigen (werk)stijl en de invloed ervan op anderen.

Ann

  • Basiskleur: rood
  • Persoonlijkheid: hervormd beslisser
  • Emoties: een sterk ego dat onder druk strijdlustig, overdreven logisch en opstandig kan worden
      

Tom

  • Basiskleur: geel
  • Persoonlijkheid: bemiddelende inspirator
  • Emoties: wil anderen accepteren, dreigt onder druk chaotisch en inconsistent te worden
      

De mening van Peter De Prins:

‘Tom heeft een topprofiel voor een zaalverantwoordelijke, Ann kan resultaatgericht werken en de juiste beslissingen nemen. En als Ann en Tom eens samen een slechte dag hebben, is er nog altijd Rob die met zijn knalblauwe profiel de toestand bliksemsnel kan analyseren, de norm kan bepalen en zo de steken die Ann en Tom eventueel zouden laten vallen, vlot weer opraapt. Kortom, de ideale tripartite... vanuit managementoogpunt.'


> Dell’Anno (Kortrijk) doorgelicht

> Welk type ben jij?


    

(Met dank aan Het Nieuwsblad Online)         

”Het Insights Discovery Wheel             28 mei 2009
Anderen bekeken ook