Vorige

1 van 493

Volgende
Volgend artikel:

De kunst van het niksen: belangrijker dan je denkt

Ambtenaren draaien met hun vingers

22 april 2010
65 ambtenaren van Financiën voor het beheer van de belastingen op spelen en weddenschappen, automatische ontspanningsspelen en de openingsbelasting voor cafés, hebben voorlopig helemaal niets te doen.
ambtenaar verveelt zich

De belastingen op spelen en weddenschappen, automatische ontspanningsspelen en de openingsbelasting voor cafés werden op 1 januari naar de deelstaten overgedragen. Daarvoor verkasten ook vijfenzestig ambtenaren naar de Waalse overheid. De bevoegde ministers hebben het protocol dat de overdracht moet regelen nog steeds niet ondertekend, waardoor ze er nog maar weinig kunnen doen. Dat schrijft La Dernière Heure donderdag.

Geen materiaal, geen plaats

De helft van hen vond bij hun aankomst slechts computers zonder geïnstalleerde informatica. Bovendien was ook het nodige bureaumateriaal niet voorzien. De andere helft van de ambtenaren kwam op andere diensten van het operationeel directoraat-generaal Fiscaliteit terecht, waar zelfs geen plaats voorzien werd om zich te installeren.

De betrokken belastingen worden op dit moment dus niet beheerd, meldt de krant nog, die het bericht bevestigd ziet door de onafhankelijke vakbond OFA (Organisation des Fonctionnaires Autonomes). Daardoor worden casino’s niet langer gecontroleerd, elektronische spelen in cafés niet meer geïnspecteerd en wanbetalers van het Waalse kijk-en-luistergeld niet meer vervolgd.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16331 andere jobs