Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 559

Volgende

Alken-Maes zoekt collega’s met passie voor bier

18 juli 2016
Bart Durlet en Gary Vercammen
Brouwmeester Bart Durlet en HR-manager Gary Vercammen zijn op zoek naar extra collega’s.
Het gaat goed met Alken-Maes. Ondanks de algemene trend dat de Belg minder bier consumeert, blijft de vraag naar extra hectoliters gerstenat stijgen. “Met dank aan de export en doordat we Cristal vorig jaar nationaal meer in de markt gezet hebben”, zegt brouwmeester Bart Durlet.

De brouwerij, die dit jaar het label van Top Employer ontving, telt een 15-tal vacatures. “Wij zoeken sterke profielen met een passie voor bier en collega’s die willen meedenken over onze producten. En neen, tijdens het werk drinken wij geen pinten. Er geldt een zero tolerance-beleid op de werkvloer”, lacht HR-manager Supply Chain Gary Vercammen.

Cristal Alken viert dit jaar feest. Exact 90 jaar geleden werd er de eerste pils gebrouwen. ”In tegenstelling tot verschillende biermerken die de afgelopen decennia de verfijnde bittere smaak van hop inruilden voor meer zoetigheid, beschikt Cristal nog altijd over zijn authentieke kenmerkende bitterheid zoals in de begindagen. Wij zijn trouw gebleven aan het recept uit 1928”, weet Durlet. Cristal Alken mag je gerust revolutionair noemen. In 1928 was tot Cristal nog niemand anders in België erin geslaagd om een drinkbare pils van lage gisting te brouwen. Doordat het Alkens bier licht van kleur was en schitterde als er licht op het glas viel, was de naam Cristal snel gekozen.

Wereldspeler

Na de fusie met Brouwerij Maes en doordat het sinds 2008 onder de vleugels van de Heineken-groep zit, maakt Alken-Maes deel uit van een wereldspeler. In België zijn er naast Alken nog vestigingen in Kobbegem (Mort Subite), Opwijk (Affligem) en het hoofdkantoor in Mechelen.

Alken-Maes telt in onze land 460 werknemers. Toch ligt het brouwepicentrum nog altijd in Alken waar zo’n 170 medewerkers aan de slag zijn. Naast Cristal komt er onder meer ook Maes, Hapkin, Grimbergen, Brugs, Postel, Judas, Ciney en Watneys Scotch uit de brouwketels. “Ook vullen wij hier nog andere producten af zoals Affligem en Mort Subite. De verpakking - goed voor 400 verschillende varianten - en de logistiek gebeuren eveneens vanuit Alken”, beschrijft Vercammen.

Top Employer

Dat levert indrukwekkende cijfers op. “Alken-Maes is dagelijks goed voor miljoenen pintjes. Wij zijn de op een na grootste brouwer van België op vlak van marktproducten”, becijfert Durlet. “In Alken werken we in drie shiften de klok rond”, vult Gary Vercammen aan. Sinds begin dit jaar mag Alken-Maes zich Top Employer noemen. Het is een label uitgereikt door een onafhankelijke HR-auditgroep en beloont bedrijven die uitstekende arbeidsomstandigheden creëren.

“In België zijn er maar 64 ondernemingen die zich Top Employer mogen noemen. Wij zijn er meer dan trots op. Het is de bekroning van een ‘en-en-en-verhaal’ gedurende een heel jaar. Vele factoren maken een groter geheel. Zeker door de krapte op de arbeidsmarkt geeft ons dit een duwtje in de rug om vacatures mee in te vullen. Deze erkenning geeft sollicitanten een idee over wat voor een onderneming wij zijn en welke waarden we belangrijk vinden. Anderzijds luisteren wij veel naar onze mensen en sturen bij waar nodig. Jaarlijks nemen we onder meer een tevredenheidsenquête af en daaruit blijkt dat mensen vooral trots zijn om hier te werken. Die passie voel je, ook in je vrije tijd”, glundert Vercammen.

Vandaag zijn ze bij Alken-Maes op zoek naar diverse profielen: laboranten, ingenieurs, planners, operatoren … “Binnen de afdeling Brewing spreken we niet over operatoren, maar over brouwers. Zij maken mee onze bieren in de brouwzaal, tijdens de gisting en de filtratie en ondersteunen het brouwproces. Het gaat om profielen met een technische achtergrond die gemotiveerd en gepassioneerd zijn door bier. Net zoals onze andere werknemers overigens. En neen, dat zijn echt niet enkel mannen. Wij vragen ook dat ze meedenken. Er is hier een ‘bottom up-cultuur’. Wij willen feedback van iedereen wat er beter kan. Hoe efficiënter we kunnen zijn, hoe meer we kunnen brouwen. Bovendien bieden we doorgroeimogelijkheden aan: zowel op horizontaal als verticaal niveau. En dat kan ver gaan. Letterlijk, want wereldwijd beschikt Heineken over 192 brouwerijen.”

Tot slot is er nog die ene belangrijke vraag: drinkt het personeel regelmatig een biertje? “Toch niet tijdens de werkuren. Dan geldt er een zero tolerance. Veiligheid boven alles. Om professionele redenen proeven we wel, maar dat gebeurt op bepaalde plekken en door gecertificeerd personeel. Na de uren drinken wij uiteraard wel een pint om iets te vieren en op ons jaarlijks personeelsfeest genieten we samen van onze heerlijke bieren en ciders. Dat gebeurt op een verstandige manier met liefde voor ons product. En uiteraard beschikken we over meerdere alternatieven zoals onze zero’s”, knipoogt Durlet.

(wv) - Meer info: www.cristal.be / www.alken-maes.be / jobs.alken-maes.be

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook