Adriaan Van den Hoof: 'Al mijn vrienden lagen in de zon, ik zat in de frigo'

26 december 2011
Deze festivalzomer is Adriaan Van den Hoof druk bezig met plaatjes te draaien met Discobar Galaxie. Maar dat is lang niet alles: naast de opnames voor het nieuwe seizoen van Aspe, herneemt hij ook zijn solovoorstelling ‘Doortocht’.
Adriaan Van den Hoof

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit gedaan hebt?

Dat was in Leuven. Ik heb er een tijdje gewerkt in een cd-winkel van de Superclub. Als muziekliefhebber vond ik het heel tof om plaatjes te kunnen verkopen en veel mensen te ontmoeten.

Wat was de ergste studentenjob die je ooit gedaan hebt?

Mijn ergste vakantiejob was als afwasser in de keuken van een baanrestaurant. Het was vettig en smerig werk, en ik had totaal geen contact met andere mensen. Net als je op het einde van de dag denkt ‘het is gedaan’, stoppen er op de parking 18 bussen vol met Duitsers. Een ramp was dat! Wat ik ook gigantisch rampzalig vond was scampi’s inpakken in een grote vriezer. Ik moest mezelf helemaal inpakken tegen de kou. En op het einde van de dag, kwam ik helemaal verkleumd buiten. Al m’n vrienden lagen hele dagen in de zon en ik zat in die reusachtige frigo …

Weet je nog hoeveel je toen betaald werd?

Ik herinner me nog dat ik in de cd-winkel meer verdiende dan de mensen die er vast in dienst waren. Dat was omdat er bij mij minder werd afgehouden. Ik verdiende ongeveer 40.000 frank (omgerekend zo'n 992 euro, nvdr) in de maand. Eerst een maandje hard werken, en daarna de vakantie van je leven beleven!

(mr) – Foto: (kb)

Wie de voorstelling ‘Doortocht’ wil gaan bekijken, vindt meer info op www.adriaanvandenhoof.be.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook