7 droomjobs voor wie graag in openlucht werkt

26 juni 2013
Ben jij iemand die niet graag de hele dag binnen zit? Gruwel je bij de gedachte dat je de ganse dag in een kantoorgebouw moet vertoeven zonder dat je eens naar buiten kan? Dan zijn de volgende jobs misschien wel op jouw lijf geschreven!
buiten werken

1. Dierenverzorger

Een job die in verschillende settings kan worden uitgeoefend zoals kennels, dierentuinen, stallen, dierenklinieken, aquaria ... Het werk is vaak fysiek veeleisend en de beloning ligt in het algemeen niet bijzonder hoog, maar de kans is groot dat je een groot deel van je dag gewoon in openlucht mag doorbrengen.

2. Archeoloog

Hoewel velen in kantoren of laboratoria werken, zijn er toch nog een aantal archeologen die hun werk, zoals de opgraving of beoordeling van bouwplaatsen, buiten moeten uitvoeren.

3. Boswachter

Boswachters beheren en bewaken de algemene kwaliteit van bossen, parken en andere natuurlijke hulpbronnen. Een niet te onderschatten job, die vaak zwaarder uitvalt dan aanvankelijk verwacht.

4. Bouwmanager

Bouwprojecten begeleiden door middel van de juiste organisatie, planning, budgettering en implementering zijn een van de vele taken van bouwmanagers. Daarbij regelmatig aanwezig zijn op bouwwerven hoort er natuurlijk ook bij.

5. Geoloog

De aarde bestuderen, dat kan uiteraard het beste buiten worden gedaan. Vergeleken met andere wetenschappers gaan geologen dan ook meer te werk in de buitenlucht dan in laboratoria.

6. Landschapsarchitect

Landschapsarchitecten houden zich bezig met het ontwerp, de planning en de omvorming van de indeling van terreinen zoals parken, tuinen, openbare ruimten, sportvelden, recreatieterreinen etc. Dat ze hiervoor af en toe buiten polshoogte moeten gaan nemen, is uiteraard deel van de job.

7. Landmeter

Ook landmeters spenderen een groot deel van hun werktijd buiten. Hun belangrijkste taak is uiteraard de opmeting van vastgoed zoals gronden, gebouwen en dergelijke.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van jobs waarbij werknemers vaak in de buitenlucht moeten werken. Welke (droom)jobs hebben we volgens jou nog over het hoofd gezien? Deel het gerust mee op onze Facebookpagina.

(nm) – Bron: Jobs.aol.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13524 andere jobs