Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 531

Volgende

6 unieke jobs die je alleen in Finland vindt

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? In Finland vind je de meest unieke jobs ter wereld. Ben je geen koukleum, spreek je vloeiend Fins en hou je van een buitenlands avontuur? Dan zijn deze jobs je op het lijf geschreven.

1. Voor de échte hondenliefhebber

Ben je gek op honden? Dan word je best een Husky musher. Met je roedel en je slee kun je de leukste safari’s leiden doorheen Finland. Let wel: het is een job die fysiek veel van je vergt én je moet minstens tweetalig zijn. Maar de liefde die je van de honden krijgt, dat is je natuurlijk alles waard.

2. Ochtendstond heeft goud in de mond

Niets zo leuk dan ’s morgens nog even onder een dekentje kruipen met een heerlijke kop koffie. Maar niet in Finland. Daar houden ze van een frisse duik in een bevroren meer. Als ijsgatwachter onderhoud je de zwemplek én voorkom je onderkoelde slachtoffers.

3. Zoeken naar het licht

Finland staat bekend om het noorderlicht. Elk jaar zakken duizenden toeristen af om een glimp op te vangen. Maar je weet nooit waar en wanneer je het kunt zien. Als lichtzoeker ga je dus op zoek naar het noorderlicht, zodat al die toeristen met een lach op hun gezicht weer naar huis kunnen gaan.

4. Een schone slaapster

Betaald worden om te slapen? Het klinkt als een droom maar in Finland is het de realiteit. Hotel Finn betaalde onlangs bloggers om het hotel uit te testen en, liefst een positieve, beoordeling te schrijven. Eén nadeel: je moet Engels, Fins en bij voorkeur ook Russisch spreken.

5. De leukste elfenjob

Kerstmis is ongetwijfeld één van de meest gezellige periodes van het jaar. Mee eens? Solliciteer dan nu voor de job van postelf. In de ‘Santa Claus Village’ vind je een postkantoor waar elfen meer doen dan alleen werken. Cadeaus verkopen én kerstbrieven schrijven, je mag het allemaal.

6. De boer op

Wil je liefst je eigen baas zijn? Met een rendierenboerderij kan het. Het is een heel klassieke maar lucratieve job. En je kunt elke dag opnieuw genieten van de prachtige Finse natuur. Wie weet komt de Kerstman wel een van je rendieren lenen.

(dt/em) - Bron: Culture Trip 

11 maart 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook