Vorige

1 van 551

Volgende
Volgend artikel:

Shana maakte van haar passie haar beroep: Lead Character Artist

6 op de 10 onderzoekers zijn vrouwen

1 juni 2016
In de Belgische farmasector zijn circa 35.000 werknemers actief, met nagenoeg evenveel mannen als vrouwen. Vier op de tien directiefuncties worden door een vrouw uitgeoefend.

De top 5 van de grootste farmabedrijven in België telt 3 vrouwelijke CEO’s. Ook op het vlak van research en ontwikkeling van producten staan vrouwen aan de top, specifiek in Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) stijgt het aandeel van vrouwen zelfs tot 60 procent.

Scholing

Zes op de tien werknemers in de farmasector is overigens ook hoger geschoold. “Een belangrijke troef om de wetenschappelijke kennis en de competitiviteit in ons land te bewaren”, aldus Catherine Rutten en Sonja Willems, respectievelijk CEO en voorzitter Raad van Bestuur van pharma.be. “Voor een functie in O&O is minimaal een bacheloropleiding vereist, operatoren in de productie zijn doorgaans masters, omwille van de hoogtechnologische competenties die gevraagd worden.”

Diversiteit

In de farmasector vind je, volgens de twee topvrouwen, ook een enorme diversiteit aan activiteiten maar ook in type van bedrijven. “Internationale bedrijven, start-ups, spin-offs, kmo’s, familiebedrijven, ondernemingen gespecialiseerd in weesgeneesmiddelen, enz. Tussen deze bedrijven is er een grote bereidheid tot samenwerking en interactie.”

(bv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14746 andere jobs