5 handige apps als je gaat solliciteren

Als je op zoek bent naar werk, dan moet je je ogen openhouden. Ook onderweg. Er bestaan handige apps voor op je smartphone zodat je altijd kan inspelen op opportuniteiten of niet te laat komt op een sollicitatie.
#

Dropbox

Wil je je cv laten zien aan iemand die je toevallig tegen het lijf loopt, of het nog even inkijken vooraleer je aan een sollicitatiegesprek begint? Dan biedt Dropbox een oplossing. Nadat je de app hebt gedownload, duid je aan welke documenten in Dropbox geplaatst moeten worden. Je cv en sollicitatiebrieven bijvoorbeeld. Die documenten komen dan terecht in the cloud. Ze staan op een server en je kan ze daar altijd online via je telefoon raadplegen of downloaden. Het mooie is dat niet alleen jij toegang hebt tot de documenten in Dropbox, maar iedereen die jij toegang geeft. Je kan de hele box delen of enkel een bepaalde map. Maak jij of iemand anders een aanpassing, dan wordt dat meteen bij alle gebruikers gesynchroniseerd. De app is ontworpen voor zowel iPhone als Android.

Train Info

Ben je volop aan het solliciteren en doe je je verplaatsingen bij voorkeur met het openbaar vervoer? Dan komt de app Train Info zeker van pas. Deze applicatie geeft reisadvies op basis van je actuele positie, realtime treininformatie, realtime vertrek- en aankomsttijden per station en info over storingen op het net. De app bevat ook een deur tot deur routeplanner (met metro-, tram-, bus- en wandeltraject), en is ontworpen voor zowel iPhone als Android.

Buienalarm

Voor sportievelingen die hun verplaatsingen liever te voet of per fiets doen, maar een hekel hebben aan regen, is Buienalarm een aanrader. Deze app waarschuwt je automatisch voor naderende buien, gebaseerd op je eigen locatie of een ingestelde locatie. Het werkt voor Nederland, België, Luxemburg en delen van Duitsland. Buienalarm is ontworpen voor Android. Heb je een iPhone, dan is Buienradar een alternatief.

Remember The Milk

Wil je niet vergeten om binnen de week een opvolgingstelefoontje te doen na een geslaagd sollicitatiegesprek? Met Remember The Milk kan je in een oogopslag je to do’s voor vandaag, morgen en de hele week bekijken en beheren. Je kan lijstjes aanmaken en benoemen zoals het je uitkomt, zodat je voor elk project het overzicht aan taken bewaart. Je kan ook taken toevoegen aan locaties, zodat je - wanneer je in de buurt bent - weet wat je in die regio of die buurt nog moet doen. Remember The Milk is ontworpen voor zowel iPhone als Android.

CamCard

Visitekaartjes bijhouden van mensen die je op recepties of evenementen ontmoet, is niet altijd handig. Hun contactgegevens toevoegen aan je telefoonlijst is een oplossing, maar dat is een vervelend klusje. CamCard maakt het simpel: je maakt een foto van het visitekaartje en de app verwerkt de gegevens automatisch in je telefoonlijst. Ook kaartjes met een QR-code - een tweedimensionale ‘Quick Response’ streepjescode - kunnen door de app gelezen worden. De app is ontworpen voor zowel iPhone als Android.

(mr) - Bron: VDAB 

26 april 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook