Vorige

1 van 789

Volgende
Volgend artikel:

Wie deze eigenschap bezit, maakt snel carrière

5 dingen die 50 tinten grijs voor jou kunnen doen

11 december 2012
Het erotisch getinte boek ‘Vijftig tinten grijs’ is intussen wereldwijd een bestseller, en zal onder menig kerstboom liggen. Ook professioneel kunnen we er wat van leren.
50 tinten grijs

“Eerlijk gezegd was ik nooit een fan van grijs. Het was voor mij niet karaktervol, niet pittig, niet warm, niet energiek, niet kleurrijk genoeg ... Intussen is mijn mening over grijs helemaal veranderd en gebruik ik graag grijstinten”, vertelt interieurdeskundige Ilse Van Eetvelde.

“Op een werkplek heb je in de eerste plaats nood aan energie en daarvoor heb je kleur(accenten) nodig, grijs kan die prima uit de verf laten komen. Maar als je enkel met grijs werkt en geen variatie aanbrengt met extra andere kleuren, wordt het saai en eentonig. Eigenlijk zie je op de meeste kantoren heel veel grijs in het kleurenpalet. Uit onderzoek blijkt het even stresserend te zijn om in een eentonige omgeving te zitten als wanneer je omgeving een kleurboek zou zijn. Op de werkplek is grijs dus prima als harmoniserende kleur en heeft het heel wat kwaliteiten, maar vergeet zeker ook de kracht van andere kleuren niet.”

“Laat je trouwens niet misleiden door de titel van het boek ‘Vijftig tinten grijs’: er zijn véél meer dan vijftig tinten grijs.”

5 dingen die grijs voor jou kan betekenen

1. Verzoenen van verschillende decoratie-elementen

Als je verschillende decoratie-elementen met elkaar wil verzoenen, is grijs een ideale bondgenoot. Dat kan je doen door deze kleur als verbindend element op de achtergrond te gebruiken, maar ook door bijvoorbeeld verschillende meubels in deze kleur bij elkaar te gebruiken.

2. Objecten laten schitteren

Deze kleur is echt de perfecte achtergrond voor kunstwerken of alles wat je graag wil laten opvallen. Of het nu dat dure schilderij is van Karel Appel, de tekeningen van je kinderen of al je awards die je gewonnen hebt: grijs geeft de perfecte ondergrond om objecten te laten schitteren.

3. Rust

Grijs is een ideale rustbrenger: elke ruimte waar je nood hebt aan een ontspannen, rustige sfeer kan gerust deze kleur gebruiken. Denk maar aan de vergaderruimte. Door het combineren van warme, koele en neutrale grijzen kan je perfect een kleurengamma samenstellen dat volledig beantwoordt aan de behoefte die in die ruimte aanwezig is.

4. Temperen van felle kleuren

In kleurcombinaties zal grijs de hevige impact die kleuren als rood, oranje en geel hebben, kunnen temperen. Daardoor kan je deze kleuren toch toepassen zonder dat het resultaat 'te zwaar' is.

5. Chique en stijlvol

Grijs is tot slot dé chique en stijlvolle kleur waarmee je een gedistingeerde sfeer krijgt. Omdat deze kleur niet schreeuwt maar juist zeer zacht fluistert, ademt ze echte voornaamheid uit. Ideaal voor de wat chiquere kantoren, bijvoorbeeld die van notarissen of advocaten.

(mr) - Ilse Van Eetvelde geeft interieuradvies, workshops en lezingen, en is de drijvende kracht achter "KleurEnEffect". Haar gratis e-book over “5 Fatale Flaters in de kleurenkeuze in zorg, overheid en bedrijf” kan je downloaden op www.KleurEnEffect.com. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14854 andere jobs