Vorige

1 van 561

Volgende
Volgend artikel:

Gaan bedrijven aanwerven in 2021?

5 cv’s nodig voor een job

28 januari 2011
De helft van de werknemers vond zijn job na het versturen van maximaal vijf cv’s. Zo blijkt uit uit een rondvraag van Jobat bij 6.239 werknemers.
Een geslaagde sollicitatie

Sommigen van de meer dan 6.000 ondervraagden uit onze enquête hoefden zelfs helemaal geen cv te sturen. 14 procent van hen kreeg zijn huidige baan aangeboden, via een werkgever, een headhunter of zijn netwerk.

Iets meer dan één op de drie werknemers had wel een fors stapeltje cv’s nodig om aan de bak te geraken. Ruim één op de tien verstuurde er meer dan twintig voor hij zijn handtekening onder een nieuw contract kon plaatsen.

Binnen de week

Werkgevers die in een cv een goede kandidaat herkennen, wachten over het algemeen niet al te lang om verdere stappen te zetten, zo blijkt. Zes op de tien werknemers tekenden hun contract binnen de maand nadat ze op een jobadvertentie reageerden.

Voor 20 procent duurde het maar een week voor ze het verlossende telefoontje kregen.

Eén op de tien deelnemers aan ons onderzoek moest drie maanden of langer wachten voor hij zeker was van zijn nieuwe baan.

(wv)

Deze enquête bevroeg het sollicitatiegedrag van 6.239 werknemers. 89,1 procent van de respondenten werkt in loondienst. 10,9 procent is momenteel werkloos, maar had daarvoor wel betaald werk. De enquête gebeurde online tijdens de eerste twee weken van januari 2011.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17372 andere jobs