Meer/minder verdienen Vorige

1 van 279

Volgende

4.000 dollar loon? Enkel als je blank bent

Ben je blank, dan kan je in China veel geld opstrijken. Tot 1.000 dollar per week. Andere kwalificaties dan een witte huidskleur zijn zelfs niet vereist.

8 juli 2010

Delen

blanke in China

Bedrijven in China zijn op zoek naar buitenlanders om aan te werven, soms voor maar een week of zelfs een dag. Ervaring is geen must, wel van het Kaukasische type (lees: blank) zijn. Dat schrijft The Globe and Mail.

Waarom ze per se blanke medewerkers in dienst willen nemen?

Voor het prestige. Het geeft bovendien de indruk dat het bedrijf belangrijke contacten onderhoudt met internationale ondernemingen. Kortom: een blanke werknemer is er een statussymbool.

De Canadese journalist Mitch Moxley, die in Peking woont, werd aangeworven als zogezegde kwaliteitsexpert. Een Chinese ondernemer wou hem in dienst nemen en vroeg hem om samen met andere Westerlingen om het gezicht van de onderneming te zijn. Relevante ervaring was niet vereist.

Voor de job kreeg hij 1.000 dollar per week aangeboden, zou hij in een chic hotel mogen verblijven en uitgebreid mogen eten en drinken. Zou, want uiteindelijk belandde hij met zijn andere buitenlandse collega’s in een duister hotelletje met uitzicht op een storthoop. Ze kregen een tijdelijk kantoor waar ze de tijd doodden door tijdschriften te lezen.

(ks)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?