4 op de 10 werknemers zullen freelance werken tegen 2020

6 februari 2014
Tegen 2020 zal 40 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking – meer dan 60 miljoen mensen – als freelancer werken. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door softwarebedrijf Intuit.
freelance bordje

In een snel tempo stijgt het aantal freelancers en uitzendkrachten op de arbeidsmarkt. Werknemers uit verschillende sectoren ontdekken de voordelen van werken buiten het klassieke kantoor en zonder vaste werkgever.

Mobiel & internet

Uit het rapport van Intuit blijkt bovendien dat in de volgende zeven jaar het aantal kleine ondernemingen in de Verenigde Staten zal toenemen met meer dan 7 miljoen. Het merendeel van deze bedrijven zal zich focussen op mobiele of internettoepassingen en zal op internationaal vlak nauw samenwerken met andere ondernemers of ondernemingen.

De mogelijkheden voor freelancers zullen bijgevolg stijgen. Ook de ontwikkeling van allerlei tools die het mogelijk maken om onafhankelijk te werken dragen hun steentje bij. Verschillende branches zoals ICT, marketing, juridische diensten, architectuur, gezondheidszorg etc. zullen het aantal freelance werknemers voelen toenemen.

(nm) – Bron: Businessinsider.com & Intuit.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook