Waar vind ik jobs? Vorige

1 van 451

Volgende

4 goede redenen om in Brussel te werken

Brussel betaalt nog altijd het best, zoals de Jobat Loonwijzer 2017 aangeeft. Toch deinzen sommigen er flink voor terug om er te gaan werken. De mobiliteit in en rond de hoofdstad is niet altijd een pretje. Daarnaast heeft Brussel bij een aantal Vlamingen misschien ook een imagoprobleem. Al zijn er, los van het loon, ook goede redenen om voor je job naar het Brusselse te kijken.

11 oktober 2017

Delen

1. Grote concentratie bedrijven

In Brussel vind je de grootste concentratie aan Belgische en internationale bedrijven. Dat gaat van de financiële sector, de IT-sector en (regionale) overheden tot de gezondheidssector. De variatie is groot. Veel hoofdkantoren bevinden zich vandaag nog altijd in de hoofdstad.

2. Veel openstaande jobs

Van de openstaande jobs situeren er zich vandaag veel in het Brusselse. Die jobs zijn overigens erg divers: arbeiders, bedienden, ambtenaren en kaderleden. Jobat publiceert bijvoorbeeld jobaanbiedingen over heel het land verspreid en is regionaal goed ingeburgerd, maar los daarvan bevinden veel jobaanbiedingen zich in het Brusselse.

3. Nederlandstaligen gezocht

Bedrijven in het Brusselse hebben vaak nood aan Nederlandstaligen. Dat is in Brussel nu eenmaal een officiële taal. Maar wie een job zoekt in Brussel, spreekt vaak het best Nederlands, Frans en Engels. De omgeving helpt ook wel. Er is geen betere manier om je talenkennis te upgraden dan door die betreffende taal elke dag te spreken op de werkvloer.

4. Internationale uitstraling

Mede door de aanwezigheid van internationale instellingen zorgt Brussel al snel voor collega’s en vrienden uit alle uithoeken van Europa en zelfs de wereld. Een flink deel van de mensen die een job zoeken in onze hoofdstad zijn van buitenlandse origine. Geen enkele andere Belgische stad is internationaler dan Brussel.

(wv) 

Vergelijk jouw loon met dat van anderen. Check de Jobat Loonwijzer op www.jobat.be/loonwijzer 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?