Vorige

1 van 276

Volgende
Volgend artikel:

Opgelet! Deze sollicitatievragen zijn een valstrik

3 dingen die kandidaten meestal vergeten tijdens een sollicitatie

13 februari 2014
Tijdens een sollicitatiegesprek kunnen de zenuwen je zo parten spelen dat je bepaalde essentiële zaken gewoonweg vergeet. Volgens een studie van de Amerikaanse jobsite CareerBuilder zien sollicitanten vooral deze zaken over het hoofd …
job interview slapen

Werkgevers beoordelen kandidaten relatief snel op basis van hun kledij en non-verbale signalen. De drie meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek zijn …

1. Geen oogcontact maken

Lichaamstaal is belangrijker dan je denkt. Wie bijvoorbeeld geen oogcontact maakt, kan erg onzeker of ongeïnteresseerd overkomen. Door je gesprekspartner aan te kijken wanneer deze iets vertelt, geef je hem of haar het gevoel dat je bij de les bent en dat je interesse hebt in wat hij te vertellen heeft. Enkele tips voor succesvolle lichaamstaal lees je in onze artikels: 'Succesvolle lichaamstaal in 8 stappen', 'Meer bereiken dankzij je lichaamstaal: 5 tips' en 'Lichaamstaal die je beter vermijdt tijdens je sollicitatie'.

2. Ongepaste kledij dragen

Het is niet voor iedereen even makkelijk om te beslissen wat nu juist gepaste kledij is voor een sollicitatiegesprek en wat niet. Een handige regel: beter te formeel dan te casual. Ook onze artikels '10 tips om stijlvol te solliciteren' en 'De meest foute kleren van sollicitanten' kunnen je hierbij helpen.

3. Gebrek aan enthousiasme

Uiteraard kom je tijdens een sollicitatiegesprek best zo enthousiast mogelijk over. Je moet immers tonen dat je de job écht graag wilt. Als jij al niet enthousiast bent, waarom zou een potentiële werkgever dan voor jou kiezen? Wees er maar zeker van dat de kandidaten die het meeste enthousiasme uitstralen ook de meeste kans maken.

(nm) – Bron: Qz.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15210 andere jobs