Meer/minder verdienen Vorige

1 van 279

Volgende

17 niet-conventionele manieren om schandalig rijk te worden

Rijk worden, wie wil dit nu niet? Vergeet de standaard tips en vergaar een fortuin door niet de grijze massa te volgen.

18 juli 2016

Delen

Jason Sadler
Jason Sadler draagt elke dag een ander T-shirt met daarop reclame voor een dienst of product en wordt daar serieus voor betaald.

1. Ga niet elke dag werken

De meeste miljonairs hebben hun vermogen opgebouwd door te investeren en niet door dagdagelijks een job uit te oefenen. Investeren is bovendien niet zo moeilijk als de meesten laten uitschijnen. Je kan het zelf doen of je laten begeleiden, los van de sector waarin je wenst te beleggen.

2. Lees genoeg en denk genoeg na

Charlie Munger, de zakenpartner en rechterhand van superbelegger Warren Buffet, is een van ’s werelds meest succesvolle investeerders ooit. Hij is briljant, miljardair en schrijft zijn succes grotendeels toe aan lezen!

“Warren en ikzelf lezen en denken meer en doen minder dan de meeste zakenmensen. We doen dit omdat we van zo’n levensstijl houden. Maar we hebben deze rare gewoonte wel omgezet in positieve resultaten voor onszelf. We staan erop dat we dagelijks veel tijd ter beschikking hebben om neer te zitten en na te denken. Dit is heel ongewoon in het Amerikaanse zakenleven. We lezen en denken na.”

3. Verhuur je bovenlichaam

Op dat simpele, doch puike plan kwam ene Jason Sadler. Iedere dag trekt hij een ander T-shirt aan met daarop reclame voor een andere dienst of product. Hij wordt er nog serieus voor betaald ook: naar eigen zeggen schepte hij tijdens zijn eerste maand al 22.000 dollar. Tegenwoordig heeft Jason zelfs mensen in dienst die, samen met hem, iedere dag van vetbetaald T-shirt wisselen.

Als ze dat in Amerika kunnen, dan moet dat hier toch ook lukken? Vandaag een T-shirt van Jobat.be, morgen eentje van broodjeszaak ‘t Smoske.

4. Verkoop je leven

Een zekere Mike Merrill kwam op een dag op het grandioze idee om zichzelf op te delen in 100.000 aandelen en die voor een dollar per stuk te verkopen. Zo was hij op slag honderdduizend dollar rijker natuurlijk, maar zijn leven heeft hij sindsdien niet meer zelf in handen. Zijn aandeelhouders beslissen immers wanneer hij naar de kapper gaat en welke coupe hij daar kiest, met welke auto hij rijdt, of hij het al dan niet uitmaakt met zijn lief enzovoort.

Mike Merrill
Als Mike Merrill dat kan, dan kan jij dat ook. Ideaal voor mensen die op korte tijd hun rekening serieus willen spijzen, maar die er geen idee van hebben hoe ze dat geld vervolgens gaan spenderen.

5. Begin op jonge leeftijd

Wanneer je op jonge leeftijd begint te investeren, kan je optimaal gebruikmaken van het fenomeen van “samengestelde intrest”. Elk jaar dikt jouw basisbedrag kapitaal aan met de intrest die je op dat bedrag verdient. Het jaar erna verdien je dus intrest op het totale bedrag, zijnde het basisbedrag plus de intrest van vorig jaar. Enzovoort.

Met andere woorden, intresten leveren ook intresten op. En dan kan het snel gaan, zeker als je vroeg begint en een formule vindt om een deftig intrestpercentage te scoren.

Bovendien betekent op jonge leeftijd beginnen meer dan enkel profiteren van de samengestelde intrest. Je gaat op deze manier namelijk ook een moeiteloze gewoonte kweken. Een gewoonte van sparen en investeren. Afhankelijk van de gangbare intrestpercentages, de types investeringen en de leeftijd waarop je start kan het verschil met iemand die tien jaar later start tienduizenden euro’s bedragen.

6. Maak rijke vrienden

Geld gaat rond. Deals worden gesloten tussen netwerkcontacten. Investeringskansen worden gedeeld door bevriende ondernemers, beleggingstips worden doorverteld aan de toog van de golfclub. Val je alsnog uit de boot, dan werkt het voorbeeld van jouw rijk geworden vrienden op z'n minst inspirerend.

Rijken bewonderen andere rijken in plaats van er afgunstig naar te kijken. Kan een golfabonnement er vooralsnog niet af? Lees dan de biografieën van succesvolle beroemdheden.

7. Ontwikkel gewoontes

Ken je doel! Een doel is een droom met een deadline. Bijvoorbeeld: over vijf jaar heb ik mijn eerste miljoen als jaarinkomen verdiend. Stel ook bijbehorende mijlpalen: over 6 maanden heb ik 50% van mijn doel bereikt. Lijst dit doel vervolgens op en verwerk het in een planning. Op die manier worden het gewoontes.

Gewoontes ontwikkelen is een essentiële stap om rijk te worden. Je kunt meer dan je denkt, je moet het alleen meerdere keren doen. Goede handelingen in gewoontes omzetten, dat brengt je naar rijkdom.

8. Zoek een lief (en blijf erbij)

Liefde is de beste belegging - en dat stelen we niet eens van de Bond zonder Naam. Koppels hebben maar een kleine 40 procent extra inkomen nodig om samen even riant te leven als alleen. Je kan als koppel dus meer sparen en investeren dan als je alleen bent. Maar blijf wel bij elkaar. Scheidingen keren de liefdesbonus genadeloos om.

Jay-Z en Beyoncé

9. Trouw rijk

Als je het bovenstaande te ingewikkeld of te vermoeiend vindt, dan is rijk trouwen de ideale oplossing. Veel hoef je er niet voor te doen: een partner zoeken die flink wat centen heeft, hem voor het altaar slepen, er voor zorgen dat je een volmacht krijgt op zijn rekeningen en klaar. Na een paar maanden kan je weer scheiden.

10. Blijf rijk

Rijk worden is één ding, het blijven is misschien nog moeilijker. De weg naar het miljonairschap is bezaaid met hebzuchtige huwelijkspartners, malafide adviseurs en spilzieke kinderen. Wie zijn geld wil houden, hanteert het best een combinatie van gezond wantrouwen, uitgekiende huwelijks- en erfplanning, en een kroost die met geld heeft leren omgaan. Zo niet doe je het beter zelf allemaal op.

11. Overval een bank

Toegegeven: dat is een vrij illegale manier om geld te verdienen en de kans is niet onbestaande dat je voor enige tijd achter de tralies zult verdwijnen. Toch is dit wellicht één van de weinige manieren als je écht wanhopig bent, geen zin hebt om creatief te zijn en niet wil trouwen.

In geval je opgepakt wordt ben je natuurlijk niet rijk, maar anderzijds hoef je ook een tijdlang niks te spenderen aan huur, voedsel of kledij natuurlijk. Plus: in de tijd dat je veilig achter slot en grendel zit, kan je altijd een boek schrijven over waar het precies misliep. Wat je dan weer wel centjes kan opleveren.

12. Verkoop zakjes aarde

De Ier Pat Burke reisde geregeld van Ierland naar Amerika, waar hij familie en kennissen bezocht. De bloedverwanten ginder vroegen hem dan telkens een handvol Ierse grond mee te nemen, om rond de graven van hun overleden dierbaren te strooien.

Irish Dirt
Er zijn echter heel wat Ierse Amerikanen en dat bracht Pat op het idee om er ineens een business van te maken. Zijn bedrijf verkoopt nu zakjes Echte Ierse Grond van een pond – een kleine halve kilo dus – voor omgerekend 10 euro. En de zaken gaan goed: de jaaromzet loopt in de miljoenen. Er wonen niet alleen Ieren, maar ook heel wat andere nationaliteiten in Amerika. Een gat in de markt?

13. Hou vrouwen gezelschap

Heb je een zeer verzorgd uiterlijk mét biceps en sixpack, ben je sociaal aangelegd en kan je over zo’n beetje van alles meepraten? Ga dan vrouwen tegen betaling gezelschap houden. In de volksmond heet zoiets een ‘gigolo’ natuurlijk en het is misschien de droom van heel wat mannen om er eentje te zijn. Maar de heren die écht geschikt zijn voor het vak zijn redelijk zeldzaam.

Gigolo’s die van wanten weten, moeten zelfs vaak dates weigeren simpelweg omdat hun agenda reeds overvol is. Hoeveel ze daarmee verdienen? Toch al snel een tweeduizend euro per week.

14. Verhuur jezelf als dwerg

Ben je toevallig nogal klein van gestalte? In Groot-Brittannië hebben ze tamelijk wat geld over voor vermakelijke dwergen. Ze worden er ingehuurd voor diverse events en feestjes. De gangbare prijs is honderd pond voor een uur – zo’n 125 euro – en de meesten hanteren een minimum van drie uren. Dat is een aardig bedrag om gewoon ergens aanwezig te zijn, toch?

15. Durf van koers veranderen

Iedereen heeft wel een ultiem plannetje… Helaas duiken er meestal onverwachte moeilijkheden op waardoor je een omleiding moet volgen. Om centen te verdienen moet je flexibel zijn. Wees ruimdenkend en verwelkom nieuwe ideeën. Deze kunnen je een competitief voordeel geven.

16. Verkoop lucht

Letterlijk. Dat is precies waar de Canadees Moses Lam ook mee begon, namelijk. Op een dag was de man in een zotte bui en dacht: ‘Een simpele zak lucht, zou ik dat verkocht krijgen?’ Hij besloot de proef op de som te nemen, vulde enkele plastic zakjes in de Rocky Mountains en bood die aan op eBay. Tot zijn grote verbazing was er veel interesse voor en dus besloot hij het grootser aan te pakken.

Moses Lam
Thans gaan zijn spuitbussen Rocky Mountains-lucht, die – afhankelijk van de grootte – tussen de 28 en 32 dollar kosten, in China vlot over de toonbank. Tegenwoordig is Moses CEO van zijn winstgevend bedrijf Vitality Air.

17. Zeg iedere dag tegen jezelf: ‘Ik ben rijk’

Lukt geen van bovenstaande zaken? Maak een nieuw document op je computer, kies een groot lettertype en schrijf: ‘Ik ben rijk.’ Misschien niet in geld. Maar wel dankzij een fijne vriendenkring, leuke hobby’s en een toffe partner en kinderen.

(mr) - Bron: P-Magazine.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?