Terug naar zoekresultaten

Application Engineer

Via Experis

Nog 4 dagen om te solliciteren

DANA Belgium, gevestigd in Sint-Michiels Brugge, maakt deel uit van DANA Corporation, een beursgenoteerde Amerikaanse multinational. De firma werd in 1904 opgericht in Ohio. In 25 landen werkt men in 90 productieplants en 15 R&D-centers continu aan state-of-the-art technologie en producten voor automotive, commerciële voertuigen en off-highway machines. Wereldwijd realiseert de firma vandaag met 23 000 mensen een omzet van 6,6 miljard USD.

De site in Brugge behoort tot de Off-Highway divisie van DANA en is het competentie center van koppelomvormers en powershifttransmissies voor zware werktuigmachines. Een 500-tal medewerkers staan in voor zowel de ontwikkeling, de productie als de verkoop.

Application Engineer

Functieomschrijving

Als Application Engineer kom je terecht in het Application Engineering team met 2 medewerkers in Brugge en 2 in de Verenigde Staten. Je rapporteert rechtstreeks aan de Product Engineering Manager. Application Engineering oriënteert zich tussen sales en engineering, waardoor je een zeer brede kennis moet hebben van het productgamma, de werking en toepassingen en inzicht in de markt.


Naast je hoofdtaak als Application Engineer waarbij je als opdracht hebt technische voorstellen uit te werken voor nieuwe applicaties zodoende nieuwe business te creëren of bestaande business te behouden, ben je ook verantwoordelijk om de werking van het team op een hoog niveau te houden en te verbeteren:

* Je bent het technische contact voor de klant waarbij je de klant tijdig en correcte technische informatie verleent over de verschillende Dana Off-Highway componenten.
* Door een grondige analyse van de applicatie en rekening houdend met de specificaties van de klant, kom je tot een technisch voorstel van het voor onze klant verwachte product. Hierbij werk je nauw samen met Sales, Product Engineering, Estimating, etc.
* Indien aanpassingen (klein-groot) aan het product portfolio nodig zijn, ben jij de projectleider van deze opdracht. Hierbij werk je nauw samen met de verschillende interne departementen binnen engineering, plant, sales,…

Je kan in jouw rol ook uitzoomen en inspelen op het macrogedeelte van de functie: continuous improvement. Dit op vlak van kostenefficiëntie, kwaliteit, innovatie, client management, marktanalyse, etc. Als teamlead word je verantwoordelijk voor de coördinatie tussen de verschillende medewerkers en de opvolging van hun prestaties om ook hier verder te gaan optimaliseren. Je stippelt trajecten uit met evaluatiemomenten, rekening houdend met hun doelen en context.

Profiel

* Je bent een gemotiveerde master electromechanica met specialisatie in of affiniteit met hydraulica en mechanica.
* Naast je ingenieursopleiding heb je al wat ervaring in een verantwoordelijke/coördinerende rol, bij voorkeur in de automotive sector ( transmissies).
* Je bent analytisch sterk, hebt een goed technisch inzicht , werkt gestructureerd en kan de juiste prioriteiten leggen.
* Je denkt vooruitstrevend en vernieuwend, beschikt over een helicopterview en vertoont een goede dosis verantwoordelijkheidszin en besluitvaardigheid.
* Je beschikt over het nodige commerciële inzicht en de juiste soft skills om in een internationale context optimaal te kunnen werken. Je houdt ervan in contact te staan met verschillende stakeholders (o.a. klanten). Qua talenkennis is het noodzakelijk goed Engels te spreken.

Aanbod

Wij bieden jou een uitdagende functie met interessante groeiperspectieven binnen deze internationale organisatie. Je krijgt de kans om een uitgebreide opleiding te krijgen en veel bij te leren, zowel op technisch als coördinerend vlak. Initiatief wordt sterk geapprecieerd en je hebt alles in eigen handen om je carrière naar een nieuw niveau te tillen in deze hoogtechnologische omgeving. We bieden je een vast contract van onbepaalde duur, een zeer interessant loonpakket, compleet met extralegale voordelen.

Als deze vacature perfect jouw profiel omschrijft, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren. Ik ben Cedric De Maré en vlot bereikbaar op het nummer 09 321 82 49. Stuur zeker ook je cv op.

Veel succes en tot gauw!

Brugge - Oostende

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 4 dagen om te solliciteren

Kenmerken

  • Functietype: Technisch commercieel / Sales engineer
  • Sector: Auto
  • Brugge - Oostende
  • Meer over het bedrijf

Vereisten

  • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)

Aanbod

  • Onbepaalde duur
  • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Technisch commercieel / Sales engineer' jobs in Brugge - Oostende meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.