Postuler
#
Beaulieu International Group

Group Legal Counsel

Group Legal Counsel
En ligne depuis 8 jours sur Jobat.be

Group Legal Counsel

Beaulieu International Group Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen (polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), is een wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten) en produceert ook meubelstofferingen. B.I.G. heeft zijn hoofdkwartier in België en stelt bijna 5.000 mensen te werk, verspreid over 29 fabrieken, 20 verkoops- en distributiecentra en heeft een sterke aanwezigheid in 17 landen doorheen Eurazië, de Amerika’s en Oceanië. Het bedrijf behaalde in 2019 een omzet van €2 miljard en bedient klanten in 140 landen. B.I.G. is trouw aan zijn geschiedenis als familiebedrijf en zet zowel duurzaamheid, innovatie als zorg voor zijn werknemers centraal.

Description de la fonction

Als Legal Counsel vervoeg je onze juridische afdeling en sta je in voor de rechtszekerheid van alle ondernemingen van de groep in direct contact met de collega’s op het terrein.

Verantwoordelijkheden en kerntaken

1. Handelsrecht en contractenrecht

Als juridische partner van de « business » verleen je proactieve juridische ondersteuning op het vlak van contracten, zowel in de onderhandelings-, als in de redactie- en de interpreteringsfasen. Dit omvat zowel nationale als internationale contracten in diverse categorieën: diensten, distributie, real estate, licenties, onderzoek, aan- en verkoop, transport enz.

In voorkomend geval bereid je de dossiers voor in samenwerking met externe adviseurs (advocaten, notarissen enz.). Indien interesse zal je zich ook kunnen verdiepen in intellectual property zaken.

2. Beheerder van de juridische zaken en de handelsgeschillen

In nauwe samenwerking met de betrokken operationele en functionele directies beheer je geschillendossiers, waaronder commerciële geschillen en vragen over aansprakelijkheid.

Je handelt proactief en baanbrekend om optimale minnelijke schikkingen voor de onderneming te bekomen en zo het aantal geschillendossiers te beperken. Daarna stel je de overeengekomen transacties op.

In de rechterlijke fase werk je nauw samen met de advocaten van de onderneming (voorbereiding van dossiers, bepaling van de oriëntaties, meewerken aan de uitwerking van de lijst van de verkoopargumenten, opvolging van de termijnen enz.). Je staat ook in voor de coördinatie van de verschillende interne klanten om de hoogste efficiëntie te verzekeren en de belangen van de onderneming te dienen.

3. Eenmalige projecten

Je beantwoordt juridische vragen van interne orde, ter naleving van de nationale wetgeving en om de interne klanten bij te staan.

4. Wetgeving

Je staat in voor het juridisch toezicht en werkt mee aan de opleiding van de personeelsleden inzake nationale en communautaire wetgeving. Je werkt mee aan de legal newslettter die op kwartaalbasis wordt uitgegeven.

Profil

 • Masterdiploma Rechten, eventueel aangevuld met een buitenlandse opleiding
 • 5 tot 10 jaar ervaring, idealiter in een industriële onderneming (een opleiding van 1 tot 3 jaar aan de balie gevolgd door een relevante ervaring in een onderneming is een plus)
 • Kennis van IP is een troef
 • Je werkt graag zelfstandig in een steeds wisselende omgeving
 • Je bent communicatief en kan goed samenwerken, zowel met collega’s-juristen als niet-juristen
 • Je bent discreet, maar ook voldoende assertief en je hebt zin voor initiatief
 • Je werkt probleemoplossend en bent pragmatisch ingesteld
 • Je bent stressbestendig, stipt, integer en nieuwsgierig

Offre

 • Je komt bij een groeiend bedrijf met respect voor de mensen, passie voor de producten en strevend naar voor voortdurende vernieuwing-
 • Een aantrekkelijk beloningspakket dat uw relevante ervaring en vaardigheden weerspiegelt
 • Werken bij B.I.G. is kiezen voor een uitdagende toekomst in een internationale context met tal van interne mogelijkheden.
Calculer votre temps de trajet
À
Beaulieu International Group | Waregem 8790

Cette adresse est introuvable.

Aucun itinéraire n'a pu être trouvé entre les deux adresses.

L’adresse exacte de ce poste n’est pas disponible. Il est donc possible que le temps de trajet calculé soit différent dans la réalité.
D'autres ont aussi consulté
  Ajoutez votre CV
  Jobs pour vous vous proposera de meilleurs emplois en fonction de votre éducation, de vos compétences et de votre expérience professionnelle.

  Le job a été sauvegardé

  Vous pouvez retrouver vos jobs sauvegardés sur la page d'accueil ou dans Mon Jobat.

  Pour pouvoir les consulter également sur d'autres appareils, connectez-vous.

  Encore 48 jours pour postuler

  Caractéristiques

  Exigences

  • Master (Licence, Université ou Enseignement Supérieur de Type Long)
  • Au moins 5 ans d'expérience
  • Néerlandais

  Offre

  • Durée indéterminée
  • Temps plein

  Postuler avant le

  • 15 janvier

  Recevoir des jobs par e-mail

  Recevez de nouveaux jobs pour 'Droit' dans votre boîte mail.