Retourner aux résultats
Vrije Universiteit Brussel

Communicatiemedewerker - Infopunt studenten

Communicatiemedewerker - Infopunt studenten

Via Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is de voorbije 49 jaar uitgegroeid tot een hoofdrolspeler in het Vlaamse hogeronderwijslandschap en neemt hiermee een vooraanstaande plaats in Brussel, Vlaanderen en de wereld in. Vandaag telt de Vrije Universiteit Brussel meer dan 14.000 studenten en stelt ze samen met haar universitair ziekenhuis (UZ Brussel) ruim 6000 personeelsleden te werk. Daarmee is ze de grootste Nederlandstalige werkgever in de hoofdstad.

Communicatiemedewerker - Infopunt studenten

Description de la fonction

Het Infopunt Studenten is het centrale aanspreekpunt van de Vrije Universiteit Brussel. Het staat in voor het verstrekken en het beheren van de eerstelijnsinformatie aan toekomstige studenten en studenten. Het ondersteunt ook het actieve studentenleven op de campus.


In het organogram situeert het Infopunt Studenten zich binnen de Afdeling Studentenzaken van het vicerectoraat Onderwijs- en Studentenzaken van de Vrije Universiteit Brussel. Het team telt zeven medewerkers en wordt tijdens drukke periodes versterkt met jobstudenten.

De medewerkers van het Infopunt Studenten beantwoorden de informatievragen (loket, telefoon, e-mail, sociale media). Zij communiceren proactief naar de studentengemeenschap. Zij beheren de studentgerichte informatie van de Vrije Universiteit Brussel op een kritische manier en nemen initiatieven om deze informatie te optimaliseren. Ze promoten participatie, engagement en campusbeleving, ook buiten de aula.

De communicatiemedewerker is actief in de studentenrelaties met Belgische en internationale studenten. Hij / zij beheert de vrijetijdsinfo over sport, cultuur en het studentenleven op de campus en in Brussel. Hij/zij promoot de werking en het studentenportaal en is actief op de infoschermen, de nieuwsbrief, VUBToday en de sociale media. Hij / zij ontwikkelt mee leuke campagnes of mini-events over verschillende aspecten van het studentenleven. Hij / zij speelt een sleutelrol in de communicatie naar de studenten.

Concreet houdt dit volgende taken in:

 • Communicatieve uitvoeringsplannen en projecten = Adviseren van collega-studentendiensten inzake studentencommunicatie en hen ondersteunen in het opzetten van campagnes.
 • Communicatietrajecten ontwikkelen, realiseren en evalueren = Informatiebehoeften van studenten inschatten en vertalen in eenmalige, projectmatige of structurele communicatieacties
 • Informatieoverdracht en voorlichting: Eerstelijnsinfo verschaffen via balie, telefoon, e-mail, sociale media
 • Online informatiebeheer: Informatieverzameling, research, informatiebeheer op het studentenportaal en de creatie van studentgerichte, aantrekkelijke websites, artikels en berichten.

De Informatiedeskundige kan ingezet worden op campus Etterbeek, op campus Jette en op campus Nijverheidskaai.

Profil

 • Vereiste deskundigheid en/of diploma: Hogere administratieve en technische deskundigheid. Je hebt een bachelorsdiploma of gelijkwaardige door ervaring;
 • Je kan klaar en doelgroepgericht communiceren, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je beheerst het Nederlands perfect, je hebt een goede kennis van het Engels, je trekt je uit de slag in het Frans;
 • Je bent een vlotte PC-gebruiker, je bent vertrouwd met MS Office en met publiceren van informatie op websites. Je bent mee met de trends in de sociale media;
 • Je bent klantvriendelijk en empathisch. Je kan je aanpassen aan de stijl van je gesprekspartner en je komt je werkafspraken met collega’s na;
 • Je bent een echte teamwerker en informatie delen is voor jou vanzelfsprekend;
 • Je werkt proactief, je neemt initiatief ter verbetering van de werkprocessen en je anticipeert op de te verwachten workload;
 • Je bent zorgvuldig en nauwkeurig op administratief vlak;
 • Je bent op de hoogte van de werking van een universiteit en je hebt een goed zicht op de verschillende opleidingsmogelijkheden binnen het hoger onderwijs in Vlaanderen;
 • Je affiniteit met het student zijn in Brussel en bij voorkeur ook met de VUB.

Offre

Een dynamische functie tussen de studenten in een sterk en ambitieus team, met schitterende uitdagingen, belangrijke verantwoordelijkheden, creatieve kansen en boordevol variatie.

Wij bieden je een maandsalaris volgens de barema’s die van toepassing zijn in de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap, aangevuld met de volgende extralegale voordelen:

 • Maximale tussenkomst in reiskosten met het openbaar vervoer
 • Groeps- en hospitalisatieverzekering, inclusief gewaarborgd inkomen
 • Een uitzonderlijke verlofregeling & mogelijkheid tot thuiswerk
 • Opmerkelijke sportfaciliteiten en budgetvriendelijke maaltijden op de campus
 • Kinderopvang.

De Vrije Universiteit Brussel voert een modern en dynamisch personeelsbeleid, met bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van haar medewerkers en voor het evenwicht tussen hun job en hun privéleven. Ze heeft oog voor de belangrijke maatschappelijke thema’s van vandaag: ze voert haar beleid binnen een sociaal en ecologisch verantwoordelijk kader en ze beschouwt diversiteit als een rijkdom voor de universitaire gemeenschap.

Meer informatie vind je op de www.vub.ac.be onder ‘Word onze collega’ – ‘Vacatures voor Administratief en Technisch Personeel’.

Geïnteresseerd? Laad dan uiterlijk 13/05/2018 jouw CV, motivatiebrief en hoogst behaalde diploma (niet van toepassing voor VUB-alumni) op via onze website. Gelieve bij het uploaden van uw gegevens ervoor te zorgen dat CV en motivatiebrief elk in een apart document zijn opgenomen.

De selectieproeven gaan door tussen 17/05/2018 en 22/05/2018.

Voor meer informatie omtrent de selectieprocedure kan je contact opnemen met mevr. Natasja Amys op het nummer 02/629.20.01.

Voor meer informatie omtrent de inhoud van de functie, contacteer dhr. Ben Van Beeck, diensthoofd Infopunt, op het nummer 02/629.20.10.

Cette offre d'emploi n'est plus disponible.

Autres jobs chez Talentfinder

Toutes les offres d'emploi Relations publiques & communication d'entreprise

Offres d'emploi populaires Relations publiques & communication d'entreprise:

Des offres d'emploi chaque semaine dans votre boîte de réception ? Inscrivez-vous au Jobat Express.

Bruxelles

D'autres ont aussi consulté

Le job a été sauvegardé

Vous pouvez retrouver vos jobs sauvegardés sur la page d'accueil ou dans Mon Jobat.

Pour pouvoir les consulter également sur d'autres appareils, connectez-vous.

Postuler maintenant

Ce job n'est plus disponible

Caractéristiques

 • Type de fonction : Relations publiques & communication d'entreprise
 • Secteur : Enseignement
 • Ixelles (lieu de travail)
 • Plus d'infos sur l'entreprise

Exigences

 • Master (Licence, Université ou Enseignement Supérieur de Type Long)
 • Au moins 2 ans d'expérience
 • Néerlandais, Anglais

Offre

 • Durée indéterminée
 • Temps plein

Recevez de nouveaux jobs par email

Recevez de nouveaux jobs pour 'Relations publiques & communication d'entreprise - Bruxelles' dans votre boîte mail.

Nous ne vous enverrons pas de publicité.