Back to search results
Vrije Universiteit Brussel

ICT Consultant

ICT Consultant

Vrije Universiteit Brussel | Elsene | Permanent, Full-time

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) is de voorbije 50 jaar uitgegroeid tot een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap en neemt hiermee een vooraanstaande plaats in Brussel, Vlaanderen en de wereld in. Vandaag telt de VUB een 16.000-tal studenten en stelt ze samen met haar universitair ziekenhuis (UZ Brussel) ruim 6.000 personeelsleden te werk. Daarmee is ze de grootste Nederlandstalige werkgever in de hoofdstad.

In het algemeen strategisch plan van de universiteit wordt ICT gedefinieerd als een “key enabler” voor onderwijs en onderzoek. De VUB is zich bewust van de uitdagingen die op haar afkomen en plaatst daarom ICT hoog op haar agenda. Daarom gaat de faculteit Geneeskunde & Farmacie, gelegen op Campus Jette op zoek naar een nieuwe voltijdse ICT-consultant.

ICT Consultant

Job description

Als ICT-consultant maak je deel uit van het IT-team campus Jette dat instaat voor de uitbating, verdere uitbouw en ondersteuning van de lokale informatica en audiovisuele infrastructuur wat diensten faciliteert aan de onderzoekers, docenten en administratie van de faculteit, het tandheelkundig instituut en de studenten op campus Jette. Je rapporteert rechtstreeks aan de verantwoordelijke IT-team Jette.

Dit is een greep uit jouw taken:

 • Je werkt mee aan de ontwikkeling en/of uitrol van nieuwe tools voor het beheer van de virtuele server- en desktop omgeving;
 • Je wordt actief betrokken in de verdere uitrol en operationele ondersteuning van de virtuele server- en desktop omgeving;
 • Je wordt actief betrokken in de operationele ondersteuning van IT-componenten gekoppeld aan audiovisuele apparatuur in auditoria, leslokalen, …;
 • Je wordt actief betrokken in de operationele ondersteuning van het lokale netwerk;
 • Je wordt actief betrokken in de operationele ondersteuning en ontwikkeling van digitale administratieve tools;
 • Je wordt actief betrokken in het beheer van websites;
 • Je wordt actief betrokken in het beheer van Digital Signage infrastructure;
 • Samen met je collega’s sta je in voor de 2e-lijns gebruikersondersteuning en het oplossen van ICT gerelateerde problemen/incidenten op de faculteit en het tandheelkundig instituut;
 • Op projectbasis werk je nauw samen met colleg's binnen andere IT-departementen (Central IT Operations, VUBnet, IT Shared Services, Helpdesk...) en de facultaire administratie

Profile

Vereiste deskundigheid en/of diploma’s: Je bent minimaal in het bezit van een master informatica (of aanverwante) of gelijkwaardig door ervaring. Daarnaast zijn ook kandidaten die hun carrière een wending geven na bv. een VDAB- of Syntra-opleiding tot ICT-consultant of gelijkaardig welkom.

Idealiter heb je reeds een eerste werkervaring. Als je de eerste stappen zet in je professionele loopbaan compenseer je je mindere ervaring met je torenhoge ambitie, starters zijn dus zeker welkom.

Je beschikt over een goede basiskennis van de huidige informaticatechnologieën, en bent bereid je op termijn te specialiseren in meer geavanceerde domeinen en tools (VMware, Windows Active Directory, Debian Linux, HTML, PHP, SQL, Barracuda NGF, VPN, networking, …).

Als startend ICT-consultant ben je ook voldoende bekend met de meest courante operating systemen: je kan je weg vinden in Windows Server/Desktop & Apple Mac. Bovendien schrikt een Linux command prompt je niet af.

Je drukt je vlot uit in het Nederlands en bent de Engelse taal machtig.

Je kan zelfstandig werken maar bent ook een teamspeler. Je bent goed georganiseerd maar weet ook wanneer je hulp moet vragen aan je collega’s of je diensthoofd. Bovendien ben je ook eenvoudigweg een fijne collega om mee samen te werken.

Offer

Een uitdagende functie aan de Vrije Universiteit Brussel Campus Jette, in een warm en ambitieus team, met schitterende technologische en andere uitdagingen, creatieve kansen en boordevol variatie.

Mogelijkheid om in contact te komen met recente technologieën in een zeer uitdagende context met hoge verwachtingen van de academische en administratieve gebruikers t.a.v. de lokale infrastructuur.

Wij bieden je een aantrekkelijk maandsalaris volgens de barema’s die van toepassing zijn in de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap. Relevante ervaring uit de publieke of private sector worden gevaloriseerd.

Aandacht voor eigen initiatief, vorming, opleiding en doorgroeimogelijkheden van onze medewerkers. Door samenwerkingsverbanden met de academische en professionele wereld kunnen medewerkers hun soft- en technische skills verder ontwikkelen.

Flexibele arbeidsregeling met veel aandacht voor een goede “work–life balance” waaronder een uitzonderlijke verlofregeling en mogelijkheid tot kinderopvang in de vakantieperiode.

Maximale tussenkomst bij het openbaar vervoer.

Opmerkelijke en betaalbare sportfaciliteiten op onze groene campus.

Budgetvriendelijke (warme) maaltijden op de campus.

Een opbouwend pensioen, dat kan evenaren met het pensioen van een openbaar ambt.

Hospitalisatieverzekering, inclusief gewaarborgd inkomen.

De Vrije Universiteit Brussel voert een modern en dynamisch personeelsbeleid, met bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van haar medewerkers en voor het evenwicht tussen hun job en hun privéleven. Ze heeft oog voor de belangrijke maatschappelijke thema’s van vandaag: ze voert haar beleid binnen een sociaal en ecologisch verantwoordelijk kader en ze beschouwt diversiteit als een rijkdom voor de universitaire gemeenschap.

Meer informatie vind je op onze jobsite http://www.vub.ac.be/vacatures/.

Geïnteresseerd in deze functie: dien uiterlijk 17/02/2019 jouw CV, motivatiebrief en hoogst behaalde diploma (niet van toepassing voor VUB-alumni) in via onze VUB-website.

De selectieproeven vinden, onder voorbehoud van wijzigingen, plaats op 25/02/2019.

Voor meer informatie omtrent de selectieprocedure, contacteer Lien Creuwels op het nummer 02/629.20.05.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, contacteer dhr. John Kellen via John.Kellen@vub.be.


Kenmerken

 • Personeelsformatie: externe financiering
 • Aard: contract van onbepaalde duur
 • Omvang: voltijds
 • Benaming functie: Consultant ICT
 • Hoofdeenheid: Faculteit Geneeskunde & Farmacie
 • Gradengroep: 7-8-9
 • Wijze van begeven: werving
 • Aantal te begeven plaatsen: 1
This job is no longer available.

Other jobs at Talentfinder

All jobs Consulting

Popular Jobs in Consulting:

Interesting jobs in your mailbox every week? Complete your CV on My Jobat and register for Jobat Express.

Brussels

Others also viewed

The job was saved

You can find your saved jobs on the homepage or in My Jobat.

To view them on other devices as well, just log in.

Apply now

This job is not available

Characteristics

Requirements

 • Professional bachelor (Higher Education Short Type)
 • At least 2 years experience
 • Dutch, English

Offer

 • Permanent
 • Full-time

Receive new jobs by e-mail

Receive new 'Consulting' jobs in Brussels straight to your mailbox.

We will not send you any advertising.